Sobotka výzvu na rezignáciu neakceptoval, Babiš je z diania v ČSSD šokovaný

NETKY.SK • 28 Október 2013, 06:21 • 2 min
Sobotka výzvu na rezignáciu neakceptoval, Babiš je z diania v ČSSD šokovaný

PRAHA - Líder českých sociálnych demokratov Bohuslav Sobotka neakceptoval výzvu predsedníctva jeho ČSSD na rezignáciu z čela strany.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol dnes večer v Prahe na tlačovej konferencii, nechce, aby strana prišla o autonómiu a bola pod vplyvom Strany práv občanov-Zemanovci (SPOZ). Informovala o tom spravodajská televízia ČT24. Sobotku môže z funkcie predsedu odvolať v tajnej voľbe iba Ústredný výkonný výbor ČSSD.

Aj prvý podpredseda strany Michal Hašek, ktorý už predpoludním v ostrom útoku na lídra ČSSD konštatoval, že on by po podobnom volebnom výsledku odstúpil z funkcie, potvrdil, že Bohuslav Sobotka zostáva predsedom ČSSD až do jej predčasného zjazdu, ktorý by sa podľa Haška mal uskutočniť krátko po vytvorení novej vlády ČR. Zvolanie zjazdu navrhoval už pred rokovaním predsedníctva ČSSD aj Sobotka, a to na marec 2014 s tým, že by sa na ňom malo opäť voliť celé vedenie strany.

Hašek, ktorý povedie v zmysle dnešného rozhodnutia predsedníctva ČSSD vyjednávací tím strany pri rokovaniach o vytvorení novej vlády, bude o nich informovať Sobotku.

Líder potenciálneho koaličného partnera sociálnych demokratov, hnutia ANO, Andrej Babiš v reakcii na dianie v ČSSD povedal: "Som šokovaný z toho, čo sa deje v ČSSD. Víťaz volieb destabilizuje našu politickú situáciu. Dúfam, že voliči ČSSD sledujú, čo sa tam deje". Podľa jeho slov by sociálna demokracia mala vziať na seba zodpovednosť víťaza volieb a ukázať národu, že je jednotná. Ak sa ČSSD rozdelí, zradí svojich voličov. Je to komplikácia pre celú politickú scénu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies