Sobotka: Vláda schválila vytvorenie pracovnej skupiny k brexitu

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 13:49 • 2 min
Sobotka: Vláda schválila vytvorenie pracovnej skupiny k brexitu

PRAHA - Vyjednávať s Veľkou Britániou o vystúpení z Európskej únie aj o jej ďalšom vzťahu k Českej republike bude nová pracovná skupina, na ktorej vytvorení sa dnes dohodol český vládny kabinet. Prostredníctvom sociálnej siete Twitter to oznámil český premiér Bohuslav Sobotka.

slovakia

left justify in out

Pracovná skupina, ktorá bude pozostávať so zástupcov ministerstiev, českého biznisu a obchodu, by mala s Britániou rokovať o prioritách pre Českú republiku, uviedol server Novinky.cz.


"Vláda schválila vytvorenie pracovnej skupiny k brexitu. Pripraví pozíciu a priority ČR pre vyjednávanie s Veľkou Britániou o jej vystúpení z EÚ," vyhlásil Sobotka na Twitteri.


Český minister zahraničných vecí Lubomír Zaorálek ešte pred dnešným rokovaním vlády uviedol, že chce premiérovi navrhnúť, aby na summite zastával cieľ udržať pohromade zvyšok Európy, nešiel do veľkých integračných iniciatív a sústredil sa na praktické veci, akými sú otázky bezpečnosti, nezamestnanosti či nerovnosti v Európe, ale aj na zabránenie ďalším finančným krízam.


O situácii okolo odchodu Británie z Európskej únie, za ktorý sa v štvrtkovom referende vyslovila väčšina britských voličov, rokujú dnes v Prahe ministri zahraničných vecí Vyšehradskej štvorky (V4) a Nemecka. Slovensko zastupuje minister Miroslav Lajčák.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona