Sobotka predstavil desať vládnych priorít na rok 2017

NETKY.SK • 21 December 2016, 13:27 • 2 min
Sobotka predstavil desať vládnych priorít na rok 2017

PRAHA - Predseda českej vlády Bohuslav Sobotka na dnešnej hodnotiacej tlačovej konferencii predstavil desať vládnych priorít na rok 2017.

slovakia

left justify in out

Kabinet by mal podľa neho okrem iného presadiť zákon o bezplatnej právnej pomoci a zálohovanom výživnom, zabezpečiť rast platov učiteľov a pracovníkov v kultúre a sústrediť sa na lepšie čerpanie európskych fondov. Píše o tom spravodajská televízia ČT24.

 

Sobotkova trojkoaličná vláda v januári vstúpi do štvrtého roku svojho fungovania a zároveň začne odpočítavať posledné mesiace svojho pôsobenia. Česko sa totiž začne pripravovať na októbrové parlamentné voľby.

 

Premiér v tejto súvislosti na svojej hodnotiacej tlačovej konferencii vyhlásil, že jeho kabinet bude naplno fungovať až do konca volebného obdobia. A zároveň predstavil desať priorít, o ktorých presadenie sa chce v nasledujúcich mesiacoch zasadiť.

 

Spomenul napríklad podporu hospodárskeho rastu, zákon o sociálnom bývaní, valorizáciu platieb za štátnych poistencov alebo situáciu matiek samoživiteliek a zákon o zálohovanom výživnom.

 

"Chcem, aby kabinet urobil konkrétne kroky, ktoré pomôžu samoživiteľkám. Nie je možné, aby táto vláda skončila a situácia by bola rovnaká, ako keď naša vláda nastupovala," konštatoval.

 

Šéf opozičnej ODS Petr Fiala tlačovú konferenciu českého premiéra komentoval slovami, že Sobotka nemá na rok 2017 žiadnu víziu.

 

"Premiér dnes ako už tradične vo svojich vystúpeniach iba opísal stav, v ktorom sa Česká republika nachádza. Od premiéra by sme ale očakávali predstavenie smeru a vízie, ktorú by chcel v budúcom roku napĺňať," podotkol Fiala, ktorého citoval server Novinky.cz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies