Sobotka považuje narastajúcu hospodársku a sociálnu nerovnosť v EÚ za problém

NETKY.SK • 25 November 2016, 13:59 • 2 min
Sobotka považuje narastajúcu hospodársku a sociálnu nerovnosť v EÚ za problém

PRAHA - Jedným z dôvodov brexitu je podľa českého premiéra Bohuslava Sobotku skutočnosť, že jeho podporovatelia otvorili témy frustrácie, sociálnej neistoty a nezamestnanosti.

slovakia

left justify in out

Tieto veci podľa Sobotku ľudí skutočne ťažia, riešením potom je o nich hovoriť a riešiť ich. Predseda českej vlády to povedal na konferencii o budúcnosti práce a nových technológií.

 

"Narastajúcu ekonomickú a sociálnu nerovnosť v rámci Európskej únie považujem za problém. Priznám sa, že v tej dobe sme nedocenili, akú veľkú úlohu zohrajú tieto nerovnosti počas nasledujúcich mesiacov," povedal Sobotka s tým, že o probléme narastajúcej nerovnosti sa zmienil už pred rokom.

 

"Pretože podľa môjho názoru dnes nie je pochýb o tom, že v referende o brexite zohrali veľkú úlohu práve frustrácia zo sociálnych nerovností a strach z budúcnosti. Britské referendum o vystúpení z EÚ nebolo len čistým vnútropolitickým rozhodnutím o vystúpení jedného zo štátov," dodal. Je preto podľa neho potrebné pracovať s ľuďmi, pretože frustrácia a strach môžu ovplyvniť ich rozhodovanie vo voľbách.

 

Nutnosťou teda je sa o frustrácii ľudí rozprávať a riešiť ju. Sobotka pripomenul, že Česko teraz čaká štvrtá revolúcia na trhu práce a s tým súvisiaca digitalizácia. "Je v našom záujme, aby digitalizácia, ktorá nás čaká a ktorá sa už začala, neznamenala úbytok pracovných miest," uviedol. Ľudí je preto podľa neho potrebné na nové technológie pripraviť, pretože nie pre každého sú to benefity, zdôraznil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies