Sobotka: Pocta padlým vojakom nemá nič spoločné s Putinovou súčasnou politikou

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 17:48 • 2 min
Sobotka: Pocta padlým vojakom nemá nič spoločné s Putinovou súčasnou politikou

PRAHA - Český premiér Bohuslav Sobotka odmietol dnes opozičné hlasy, podľa ktorých by sa jeho vláda mala pokúsiť presvedčiť prezidenta Miloša Zemana, aby sa nezúčastnil na oslavách 70. výročia skončenia druhej svetovej vojny v Moskve.

slovakia

left justify in out

 Líder vládnucej Českej sociálnodemokratickej strany (ČSSD) pripomenul, že pocta vojakom, ktorí padli pri oslobodzovaní niekdajšieho Československa, nemá nič spoločné so súčasnou neprijateľnou politikou ruského prezidenta Vladimira Putina. Vláda ČR preto hlave štátu nebude v ceste do ruskej metropoly brániť, povedal Sobotka, citovaný českými médiami.
     

Na vládu sa s predmetnou výzvou obrátila v pondelok bývalá predsedníčka Poslaneckej snemovne, teraz poslankyňa opozičnej Občianskej demokratickej strany (ODS) Miroslava Němcová.
     

Sobotka v dnešnej reakcii zdôraznil, že cesta Miloša Zemana do Moskvy neznamená zmenu postoja vlády ČR ku konfliktu na Ukrajine.
     

Zeman už skôr pripomenul, že neúčasť na oslavách v Moskve 9. mája by bola urážkou 150.000 ruských vojakov padlých pri oslobodzovaní bývalého Československa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona