Sobotka: Na Ukrajine nesmie vzniknúť nová železná opona

NETKY.SK • 13 September 2014, 13:50 • 2 min
Sobotka: Na Ukrajine nesmie vzniknúť nová železná opona

PRAHA - Český premiér Bohuslav Sobotka zdôraznil na dnešnom rokovaní Ústredného výkonného výboru ČSSD tému konfliktu na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Zopakoval, že trvá na svojom postoji voči proruským sankciám, a vyhlásil, že treba zabrániť tomu, aby na východe Ukrajiny vznikla nová železná opona. Informoval o tom český spravodajský portál Novinky.cz.
      

"Politika sociálnej demokracie je, aby sme zabránili vzniku novej železnej opony na východe Ukrajiny," povedal Sobotka na rokovaní.
      

Podľa neho protiruské sankcie neriešenia konflikt. Zhorší sa síce hospodárska situácia Ruska, ale nebude to mať vplyv na zmenu politiky voči Ukrajine, vyjadril názor český premiér.
      

Sobotka spomenul kritiku pravicovej ODS a TOP 09, ktoré mu vyčítajú opatrný postoj k sankciám. "Vyčítajú nám, že obhajujeme národné záujmy," povedal Sobotka. "Navršovanie sankcií nie je riešením - riešením je dôsledná politická debata," dodal.
      

Sobotka tiež zdôraznil, že je potrebné, aby Európa postupovala ohľadne konfliktu na Ukrajine jednotne. Konflikt zároveň scharakterizoval ako najväčšiu bezpečnostnú krízu od konca studenej vojny, informoval web Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona