Sobotka: ČSSD chce pomôcť ľuďom s nižšími príjmami

NETKY.SK • 10 December 2016, 17:09 • 2 min
Sobotka: ČSSD chce pomôcť ľuďom s nižšími príjmami

PRAHA - Zaistiť nižšie dane pre ľudí s nízkymi príjmami a, naopak, vyššie pre tých s príjmami vyššími a takisto usilovať sa o zvýšenie platov - to je plán, s ktorým chcú českí sociálni demokrati zabojovať o víťazstvo vo voľbách v budúcom roku.

slovakia

left justify in out

"Budúce voľby vyhrá buď ČSSD, alebo hnutie ANO. Tretia voľba nie je," povedal dnes premiér Bohuslav Sobotka na uzavretom rokovaní širšieho vedenia ČSSD, píše webová stránka denníka Mladá fronta DNES.

 

Namiesto personálneho účtovania, ktoré sa odohrá až na marcovom zjazde v Brne, dnes ústredný výbor strany v pražskom hoteli Olšanka riešil, ako upraviť program, aby bol pre voličov atraktívnejší.

 

Sobotka na rokovaní hovoril napríklad aj o tom, že budúcnosť nesmie stáť na lacnej práci a montážnych dielňach, a že platy v Českej republike musia rásť, všíma si ďalej spravodajský server iDNES.cz.

 

Premiér, ktorý zbiera nominácie na predsedu na krajských konferenciách pred volebným zjazdom a nemá vyzývateľa, navrhuje niektoré programové zmeny. Strana sa má podľa neho zamerať na kľúčových voličov.

 

"Zamestnancov, rodiny s deťmi, seniorov," vymenoval Sobotka. Voľby do Snemovne budúci rok podľa neho rozhodnú, aká bude Česká republika v nastávajúcich rokoch.

 

ČSSD sa chce napríklad snažiť o návrat k daňovej progresii s viacerými sadzbami dane z príjmu či o druhú sadzbu dane z príjmu pre firmy. O sektorovej dani už českí sociálni demokrati hovorili pred minulými voľbami, ale pri zostavovaní koalície im túto myšlienku hnutie ANO a strana KDU-ČSL zatrhli, konštatuje Mladá fronta DNES.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona