Sobotka: Čakám diskusiu, čo všetko môžeme urobiť pre lepšiu pozíciu ČSSD

NETKY.SK • 14 Jún 2017, 12:46 • 2 min
Sobotka: Čakám diskusiu, čo všetko môžeme urobiť pre lepšiu pozíciu ČSSD

PRAHA - Český premiér Bohuslav Sobotka sa bude na dnešnom stretnutí najužšieho vedenia sociálnych demokratov radiť, či má zostať v čele ČSSD alebo skončiť. V druhom prípade by vedenie strany prenechal podpredsedovi Milanovi Chovancovi a pozíciu volebného lídra ministrovi zahraničných vecí Lubomírovi Zaorálkovi.

slovakia

left justify in out

"Očakávam pomerne hlbokú a zásadnú debatu," povedal dnes premiér . "Budeme hovoriť o celkovej kondícii, v ktorej je sociálna demokracia štyri mesiace pred voľbami do Poslaneckej snemovne".

 

Sobotka očakáva "pomerne hlbokú a zásadnú diskusiu o tom, čo všetko môžeme urobiť pre to, aby sme zlepšili pozíciu sociálnej demokracie pred parlamentnými voľbami".

 

Špičky ČSSD sa stretnú popoludní po rokovaní vlády v sídle strany, ktorým je Lidový dům.

 

Už niekoľko dní sa špekuluje o tom, že Sobotka, ktorého navyše trápia osobné rodinné problémy, prenechá post šéfa strany štatutárnemu podpredsedovi, ministrovi vnútra Chovancovi, a hlavnou postavou volebnej kampane bude šéf diplomacie Zaorálek, ktorý mal najväčší úspech na jarnom zjazde ČSSD.

 

Sociálna demokracia mieni "horúcu časť" svojej kampane spustiť v sobotu v Prahe predstavením volebného programu, preto chce mať dovtedy jasno v tom, kto ho bude voličom "predávať" ako hlavná tvár ČSSD.

 

Podľa jedného z najnovších prieskumov má však ČSSD podporu len desať percent voličov a na boj o víťazstvo vo voľbách môže takmer zabudnúť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies