Sobotka: Budeme sa pýtať na peniaze, ktoré Grécko dostalo na ochranu hraníc

NETKY.SK • 14 Október 2015, 23:03 • 2 min
Sobotka: Budeme sa pýtať na peniaze, ktoré Grécko dostalo na ochranu hraníc

PRAHA - Finančné prostriedky, ktoré dostalo Grécko na ochranu vonkajších hraníc Európskej únie, zrejme neboli využité dobre, teda transparentne a efektívne. Na rokovaní Výboru pre európske záležitosti českého Senátu to dnes v Prahe vyhlásil premiér Bohuslav Sobotka.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov sa Česká republika bude pýtať na osud týchto peňazí.

 

Predseda vlády ČR pripustil, že istý podiel na migračnej kríze má aj súčasná Európska komisia, ktorá nereaguje dostatočne rýchlo a pružne. Primárnu zodpovednosť možno však podľa Sobotku vyvodzovať voči predchádzajúcej Európskej komisii, ktorá disponovala informáciami o vývoji v Sýrii v uplynulých rokoch, uviedli české médiá.

 

Grécko skutočne dostalo pomerne značné prostriedky na zabezpečenie vonkajšej hranice EÚ a je evidentné, že to zabezpečenie nie je dostatočné, povedal vo vysielaní spravodajskej televízie ČT24 predseda spomínaného výboru Ondřej Benešík. Podľa senátora z KDU-ČSL by Grécko mohlo prísť o niektoré práva vyplývajúce z jeho členstva v Schengene.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies