Sobotka a Babiš sa dohodli, ČSSD bude mať námestníka v rezorte financií

NETKY.SK • 4 Február 2014, 20:34 • 2 min
Sobotka a Babiš sa dohodli, ČSSD bude mať námestníka v rezorte financií

PRAHA - Spor okolo námestníkov ministrov v novej českej vláde sa podarilo dnes odstrániť na podvečernej schôdzke predsedu Českej strany sociálnodemokratickej (ČSSD), premiéra Bohuslava Sobotku a lídra hnutia ANO, ministra financií Andreja Babiša.

slovakia

left justify in out

Podľa Sobotkových slov je problém vyriešený. S Babišom došlo k dohode, že ČSSD dosadí na jeho ministerstvo svojho námestníka, jeho meno však premiér neprezradil. Informácie priniesol internetový server Novinky.cz.
     
"Dohodli sme sa s pánom Babišom, že mu v horizonte jedného-dvoch týždňov predložím kandidáta na námestníka na ministerstve financií," cituje server Sobotku. "V zásade by táto kapitola mala byť po dnešnom rokovaní ukončená. Nemyslím si, že by tá otázka námestníkov mala naďalej komplikovať koaličné vzťahy," dodal premiér.
     
Jeho slová potvrdil pre Novinky.cz aj predseda hnutia ANO. Babiš podľa vlastných slov rozhodne na základe odbornosti navrhnutého kandidáta o jeho agende.
     
Obaja politici sa dnes, ako informoval Sobotka, dohodli na reciprocite princípu nominácií odborníkov politickými stranami na posty námestníkov. Znamená to, že by sa mal uplatniť tak v rezortoch, ktoré riadi nominant ČSSD, ako aj na ministerstvách, v ktorého čele stojí nominant ANO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona