Sobota v Premier League v znamení šlágra ManUtd - Liverpool

NETKY.SK • 11 September 2015, 15:52 • 2 min
Sobota v Premier League v znamení šlágra ManUtd - Liverpool

MANCHESTER - Najväčším ťahákom sobotňajšieho programu 5. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League 2015/2016 bude nepochybne duel Manchestru United s FC Liverpool.

slovakia

left justify in out

Obidve mužstvá získali v doterajších štyroch kolách sedem bodov. Odborníci považujú za mierneho favorita domácich "červených diablov", ktorí v ostatných ôsmich vzájomných dueloch prehrali iba dvakrát a súperovi uštedrili až šesť porážok vrátane oboch minulosezónnych (3:0 a 2:1, pozn.).


"Po reprezentačnej prestávke nás čaká perfektný duel s Liverpoolom. Všetci hráči sa tešia na toto stretnutie a som presvedčený, že fanúšikovia tiež. Duely s Liverpoolom majú svoje čaro, zvlášť, keď sa vám podarí zvíťaziť. Už sa nevieme dočkať úvodného výkopu," cituje oficiálna stránka ManUtd slová asistenta trénera Ryana Giggsa.


United v ostatnom ligovom dueli trochu prekvapujúco podľahli na pôde Swansea City 1:2. Holandský kouč Louis van Gaal však sľúbil, že podobný výbuch sa proti Liverpoolu nezopakuje. "Mrzí nás to, prehra bola moja chyba. Nebojte sa, v sobotu zvíťazíme," povedal 64-ročný rodák z Amsterdamu.


Recept na to, ako uspieť na štadióne Old Trafford, by mohol svojim spoluhráčom poradiť obranca Nathaniel Clyne. Letná akvizícia Liverpoolu totiž v minulej sezóne triumfovala na pôde Manchestru United v drese vtedajšieho zamestnávateľa FC Southmapton. "Jedným z dôvodov, prečo som sa rozhodol pre Liverpool, bola túžba hrať vo veľkých zápasoch ako je tento. Zápas na Old Trafforde a zisk troch bodov so Southamptonom v minulom ročníku bol skvelý pocit. Zaslúžene sme vtedy zvíťazili. Nemôžeme im nechať priveľa voľného priestoru a dovoliť, aby si v ňom prihrávali loptu," povedal pravý bek LFC Clyne.


"Toto je najväčšie derby v histórii Premier League. Víťazstvo nám môže dať psychologickú výhodu. Stretnutie sa hrá po reprezentačnej prestávke, nemali sme prakticky žiadny čas na prípravu hráčov. Niektorí sa do Liverpoolu vrátili len včera. United je obrovský klub. Duel sa bude hrať vo vysokom nasadení, musíme sa na to dobre pripraviť," vyhlásil na predzápasovej tlačovej konferencii liverpoolský tréner Brendan Rodgers, v ktorého základnej jedenástke by nemal chýbať ani kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel.


Štyridsaťdvaročnému rodákovi zo Severného Írska však stále robia starosti zdravotné problémy niektorých dôležitých hráčov. "Sturridge sa ešte len zapojil do tréningového procesu. Nemáme žiadny časový harmonogram, kedy by mohol hrať. Uvidíme, v akom stave budú v deň zápasu Henderson s Lallanom," doplnil Rodgers.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona