SOBOTA, o 3. miesto: Psychika hrá pre "Urus", história pre Nemcov

NETKY.SK • 9 Júl 2010, 11:56 • 2 min
SOBOTA, o 3. miesto: Psychika hrá pre "Urus", história pre Nemcov

SOBOTA, o 3. miesto: Psychika hrá pre "Urus", história pre Nemcov

slovakia

left justify in out

Pripraviť mužstvo na zápas o 3. miesto iba niekoľko dní po semifinálovom knokaute býva pre futbalových kormidelníkov mimoriadne náročná úloha. Na vlastnej koži sa o tom presvedčia Joachim Löw a Oscar Tabarez, tréneri Nemecka a Uruguaju, ktorých mužstvá proti sebe nastúpia v sobotňajšom zápase o bronz na vrcholiacich 19. MS v Juhoafrickej republike. Hrá sa na 46-tisícovom štadióne Nelsona Mandelu v Port Elizabeth, hlavným rozhodcom je Mexičan Benito Archundia.
      Aktéri predposledného zápasu turnaja sú v diametrálne odlišnom rozpoložení. Kým pre Uruguaj už postup do semifinále znamenal senzáciu a obrovský úspech, Nemci po vypadnutí pred finálovými bránami zažili sklamanie. V role favorita pred zápasom síce figuruje Nemecko, ale papierové prognózy sa veľmi ľahko nemusia naplniť a nabudení "Urus" môžu pripraviť ďalšiu senzáciu. "Boli sme blízko k finále, ale nevyužili sme veľkú šancu. Šampionát sa však pre nás nekončí, hráme o bronz s Nemeckom a pre nás to bude malé finále. Urobíme všetko pre to, aby sme zvíťazili," sršalo odhodlanie z útočníka Diega Forlana, ktorý proti Holandsku (2:3) hral so sebazaprením a zranenie ho stále obmedzuje. Sila juhoamerického tímu stúpne po návrate ostrostrelca Luisa Suareza do zostavy po vypršaní trestu za vylúčenie vo štvrťfinálovom súboji s Ghanou. Na druhej strane by mal v nemeckom základe figurovať Thomas Müller. Mladík, ktorý v JAR nastrieľal už štyri góly, ale proti Španielsku hrať pre dve žlté karty nemohol.
      Nemci sa ešte stále vracali k inkriminovanému zápasu. "Je to škoda, sme smutní. V zápase so Španielskom nefungovali veci tak, ako by mali. Sme sklamaní," povedal Löw po semifinálovej bitke s majstrami Európy. Aj porovnania týchto dvoch vyhlásení z oboch táborov dokazujú, že kým Nemci ťažko prehĺtajú pilulku semifinálovej "havárie", Uruguaj sa už koncentruje na sobotňajší zápas o 3. miesto a psychicky bude vo výhode. Nemcom však výrazne nahráva do kariet štatistika vzájomných zápasov. Hralo sa ich zatiaľ osem, šesťkrát zvíťazila "Nationalelf" a dvakrát sa zrodila remíza. Nemcom spôsobuje vrásky na čele zdravotný stav útočníka Miroslava Kloseho, autora 14 gólov z finálových turnajov MS, ktorý má boľavý chrbát a nad jeho štartom visí otáznik. "Chceme nad Uruguajom zvíťaziť. Vôbec sa nebudem hnevať, ak nedám gól, cieľom je víťazstvo," povedal 32-ročný kanonier Bayernu Mníchov, ktorý by sa v prípade ďalšieho zápisu do streleckej listiny vyrovnal s 15 gólmi historicky najlepšiemu kanonierovi MS Brazílčanovi Ronaldovi.
      Na MS 2006 hrali Nemci tiež v zápase o 3. miesto, dokázali sa naň dôkladne psychicky pripraviť a Portugalsko zdolali 3:1. "Chceme cestovať domov s dobrým pocitom, takže dáme do zápasu všetko," nechal sa počuť kapitán Philipp Lahm. "Tretie miesto tiež niečo znamená. Neobávam sa, že by si hráči zľahčili povinnosti a k zápasu pristúpia zodpovedne. Je to ich posledný zápas v sezóne, majú už toho po krk, ale budú sa chcieť rozlúčiť víťazstvom," vyhlásil Löwov asistent Hans-Dieter Flick.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies