So zosnulým vojakom Danielom Kavuliakom sa rozlúčia v piatok v Turzovke

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 15:05 • 2 min
So zosnulým vojakom Danielom Kavuliakom sa rozlúčia v piatok v Turzovke

TURZOVKA – Posledná rozlúčka s vojakom Danielom Kavuliakom, ktorý zahynul v Afganistane pri teroristickom útoku, bude v piatok o 15:00 v kostole v Turzovke.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií z ministerstva obrany bude posledná rozlúčka s čatárom Danielom Kavuliakom pozostávať z cirkevného obradu v kostole Nanebovzatia Panny Márie, ktorý bude spojený s vojenskými poctami. Svätá omša sa uskutoční aj za účasti kaplána Jána Ostapčuka z 11. mechanizovaného práporu Martin. Rakva bude počas pohrebného obradu zahalená štátnou vlajkou, pri katafalku budú rozostavení príslušníci Čestnej stráže OS SR. Jej ďalší príslušníci budú držať štátnu vlajku SR, vyznamenania a fotografiou zosnulého vojaka. Rakvu s pozostatkami zosnulého vynesú v sprievode príslušníkov 11. mechanizovaného práporu Martin. Príslušníci čestnej stráže zložia štátnu vlajku a odovzdajú ju pozostalým spolu s vyznamenaniami a fotografiou. Na konci pohrebného obradu zaznie hymna SR a vojakovi vzdajú pocty čestnými salvami. 

Na slovenskú jednotku zaútočil v utorok zo strážnej veže letiska v Kandaháre terorista, ktorý bol príslušníkom afganskej armády. O život prišiel 35-ročný čatár Daniel Kavuliak. Je prvou slovenskou obeťou v operácii ISAF v Afganistane a 55. slovenským vojakom, ktorý zomrel počas plnenia úloh v zahraničných misiách od roku 1993. Ďalší dvaja vojaci sú zranení ťažko a štyria ľahko. Telesné pozostatky vojaka priviezol v stredu z Kandaháru na Slovensko vládny špeciál. Predseda vlády Robert Fico oznámil, že Daniel Kavuliak bude mať štátny pohreb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies