So zosnulým fanúšikom Neapola sa rozlúčili tisícky ľudí

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 15:46 • 2 min
So zosnulým fanúšikom Neapola sa rozlúčili tisícky ľudí

NEAPOL - Tisícky ľudí sa prišli rozlúčiť so zosnulým fanúšikom talianskeho futbalového klubu SSC Neapol Cirom Espositom.

slovakia

left justify in out

Spomenutého nadšenca postrelili počas výtržností pred májovým finále Coppa Italia a tento týždeň podľahol zraneniam. Dvadsaťdeväťročný Esposito zomrel v utorok, 50 dní potom, čo ho postrelili do hrude.

 

Na verejnej rozlúčke so zosnulým v centre Neapola boli tisícky smútiacich, pohreb sa uskutoční v piatok o 16.30 h a očakáva sa na ňom ešte hojnejšia účasť. Prísť by mali aj prezident "partenopei" Aurelio De Laurentiis a člen hráčskeho kádra Lorenzo Insigne. Vo finále Coppa Italia 3. mája zvíťazil SSC nad Fiorentinou na Olympijskom štadióne v Ríme 3:1. Stretnutie bolo krátko pred jeho začiatkom ohrozené, keďže mimo štadióna prišlo pri streľbe k zraneniu troch priaznivcov Neapola.

 

V čase naplánovaného úvodného výkopu bol slovenský stredopoliar mužstva spod Vezuvu Marek Hamšík pri tridsaťtisícovom kotle Neapolčanov a debatoval s nimi o situácii. Fanúšikovia chceli opustiť štadión, napokon zostali, ale veľmi nepovzbudzovali. 

Esposito bol na čele fanúšikov SSC, ktorí sa pokúšali zastaviť priaznivca AS Rím Daniela de Santisa hádzajúceho výbušniny na autobus s priaznivcami Neapola. De Santis štyrikrát vystrelil, pričom trafil spomenutého Esposita. Polícia zatkla páchateľa a obvinila ho z pokusu o vraždu, obvinenie sa po úmrtí postreleného zmenilo na zabitie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona