So Zlatými Moravcami podpísal zmluvu legionár Tipurič

NETKY.SK • 26 Február 2015, 16:42 • 2 min
So Zlatými Moravcami podpísal zmluvu legionár Tipurič

ZLATÉ MORAVCE 26. februára (SITA) - Od stredy je oficiálne novým hráčom futbalového klubu FC ViOn Zlaté Moravce Toni Tipurič.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný chorvátsko-rakúsky stredný obranca podpísal zmluvu na pol roka s opciou. Minulú sezónu strávil rodák zo Sarajeva v tíme nižšej nemeckej súťaže Sportfreunde Siegen. V jesennej časti aktuálneho ročníka hájil farby rekordného estónskeho majstra Levadie Tallinn. V osemnástich vystúpeniach v drese estónskeho mužstva dal z postu stopéra päť gólov a mal štyri asistencie. V základnej zostave bol aj v predkole Ligy majstrov, v ktorom Levadia nestačila na Spartu Praha.

 

"Ocitol som sa v ambicióznom klube. Futbal sa tu robí profesionálnejšie ako v Estónsku. Sú tu oveľa lepšie podmienky, čo vidieť už na vybavení. Moji noví spoluhráči sú určite kvalitnejší než v Tallinne. Hrá sa tu rýchlejší futbal," uviedol Tipurič pre MY Nitrianske noviny. "Čo som počul od známych, ktorí pôsobili na Slovensku, tunajšia súťaž je kvalitnejšia ako estónska. Na jar chceme nazbierať toľko bodov, koľko len bude možné. V príprave boli výhry aj prehry, verím však, že v sezóne sa nám bude dariť. S komunikáciou so spoluhráčmi nemám problémy, pocity z nového tímu sú iba dobré," dodal 24-ročný Tipurič, ktorý je doma vo Viedni. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies