So zasnežovaním zjazdoviek začali pod Tatrami aj v menších strediskách

NETKY.SK • 29 November 2016, 13:13 • 2 min
So zasnežovaním zjazdoviek začali pod Tatrami aj v menších strediskách

SVIT - Menšie lyžiarske strediská pod Tatrami využili počasie a v týchto dňoch pokračujú v technickom zasnežovaní zjazdoviek. Začiatok prvej tohtoročnej lyžovačky v niektorých strediskách odštartujú aj s novinkami.

slovakia

left justify in out

V lyžiarskom stredisku Lopušná dolina, vzdialenom tri kilometre od mesta Svit, začali so zasnežovaním už v polovici novembra. Zabrzdilo ich však výrazné oteplenie. "Snažíme sa využívať počasie. Zo zasnežovaním sme znovu začali v pondelok (28. 11.). Dúfame, že sa nám sezónu podarí spustiť pred vianočnými sviatkami," uviedol pre TASR konateľ strediska František Jurčo. Najväčšou novinkou, ktorá prichádzajúcich lyžiarov poteší, je vynovená cesta. Približne 1,1 km úsek z celkovej dĺžky 2,9 km dostal kompletne nový asfalt. Na zvyšnej časti cesty opravili výtlky.

 

Výrazné ochladenie využívajú aj v lyžiarskom stredisku Ski centrum Kubašok v obci Spišské Bystré v okrese Poprad. "Sezónu by sme chceli začať čím skôr. V prípade priaznivých podmienok by sme mohli začať s prvou lyžovačkou aj v prvej polovici decembra, počas víkendu 10. - 11. decembra," povedal pre TASR Vladimír Žemba zo Ski centrum Kubašok. Snežné delá pracujú aj v lyžiarskom stredisku Snowpark Lučivná.

 

Lyžiarska sezóna sa naplno rozbehla vo Vysokých Tatrách v sobotu 26. novembra, keď bola pre lyžiarov otvorená červená zjazdovka Interski na Štrbskom Plese. "Nakoľko sú predpovede meteorológov na najbližšie obdobie priaznivé pre technické zasnežovanie, predpokladáme, že delá pôjdu v nonstop režime. Naším cieľom je pripraviť zjazdovky tak, aby sezóna odštartovala naplno 3. decembra a podarilo sa nám v Tatrách otvoriť do Vianoc čo najviac zjazdoviek," uviedol šéf lyžiarskeho strediska na Štrbskom Plese Peter Tomko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies