So svojou prácou je spokojná viac ako polovica Slovákov

NETKY.SK • 31 Marec 2014, 10:26 • 2 min
So svojou prácou je spokojná viac ako polovica Slovákov

BRATISLAVA - Viac ako polovica pracujúcich Slovákov je spokojná so svojou prácou. Spomedzi európskych štátov však slovenskí zamestnanci medzi tých najspokojnejších nepatria. Najviac spokojní so svojou prácou sú totiž Švédi. Vo svojej najnovšej analýze na to upozorňuje Poštová banka na základe údajov z prieskumu Eurobarometer 408.

slovakia

left justify in out

"Spokojnosť so svojou pracovnou situáciou je dôležitým faktorom, vďaka ktorému môže byť človek v práci pozitívne naladený. Vďaka tomu sa zároveň stáva výkonnejším či kreatívnejším, čo ocení aj samotný zamestnávateľ," konštatuje analytička Poštovej banky Eva Sadovská. Ako ukázal prieskum Eurobarometer 408, viac než polovica Slovákov svoju prácu hodnotí dobre a je s ňou spokojná. V rámci prieskumu však "veľmi dobre" ohodnotilo svoju pracovnú situáciu len 8 % obyvateľov Slovenska a 43 % Slovákov použilo hodnotenie na úrovni "dobre".
      

Ako však upozorňuje Sadovská, na popredné priečky európskeho rebríčka si však Slovensko v meraní spokojnosti zamestnancov so svojou prácou nesiahlo. "Najspokojnejší so svojou prácou sú Švédi, spomedzi ktorých sa takto vyjadrilo až 81 %. Približne štyri pätiny obyvateľov hodnotia dobre svoju prácu aj v susednom Rakúsku, Dánsku a Luxembursku," uviedla Sadovská.
      

Na opačnom konci rebríčka sa umiestnilo Grécko, kde je so svojou prácou spokojná len približne pätina obyvateľstva a viac než polovica s ňou spokojná nie je. Menej než tretina občanov vyjadrila spokojnosť so svojou pracovnou situáciou aj na Cypre a v Rumunsku. "Spomedzi krajín V4 sa najhoršie umiestnilo Maďarsko, kde dobré hodnotenie svojej práci pridelila len tretina obyvateľov. V Poľsku je v práci spokojná rovná polovica ľudí a najlepšie sú na tom obyvatelia Českej republiky, kde spokojnosť vyjadrilo 57 % obyvateľov," dodáva Sadovská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies