So snehom v Bratislavskom regióne bojuje viac ako 10 mechanizmov

NETKY.SK • 4 Január 2016, 17:27 • 2 min
So snehom v Bratislavskom regióne bojuje viac ako 10 mechanizmov

BRATISLAVA - Regionálne cesty Bratislava, ktoré zabezpečujú zimnú údržbu ciest ll. a lll. triedy v Bratislavskom regióne, zareagovali na dnešné sneženie vyslaním 11 mechanizmov do terénu.

slovakia

left justify in out

"Naše dispečerské strediská v kraji nepretržite monitorujú aktuálny stav komunikácií. Dispečing je v pohotovosti nielen na centrále, ale aj na strediskách Malacky, Senec, Pezinok. Každý deň zasielajú hlásenia, preto Regionálne cesty Bratislava vedia okamžite zareagovať," povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ RCB Milan Valašik.

 

Údržba je vykonávaná na všetkých cestách II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji,  v celkovej dĺžke 512 km a na 130 mostoch. 

V rámci dôležitosti sú prioritne udržiavané hlavné ťahy, cesty, využívané  autobusovou dopravou, horské úseky a úseky s nebezpečenstvom tvorenia závejov, snehových jazykov a námrazy. Operátom na dispečingoch zatiaľ neboli hlásené žiadne väčšie komplikácie.

 

Regionálne cesty Bratislava ako správca komunikácií, zabezpečujú posyp vozoviek, odstraňovanie snehu z vozovky, odstraňovanie cestných prekážok, službu a pohotovosť, zimné značenie a ochranu pred závejmi ako aj čistenie ciest po zimnej údržbe.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies