Snúbenica Charlesa Mansona plánovala vystavovať jeho telo

NETKY.SK • 11 Február 2015, 13:44 • 2 min
Snúbenica Charlesa Mansona plánovala vystavovať jeho telo

USA - Americký zločinec Charles Manson údajne odvolal svadbu s obdivovateľkou Afton Elaine Burton po tom, ako sa ukázalo, že 27-ročná fanúšička mienila po jeho smrti vystavovať jeho telo.

slovakia

left justify in out

Vo svojej knihe o tom napísal novinár Daniel Simone. Burton vraj plánovala v Los Angeles vytvoriť mauzóleum svetoznámeho zločinca, pretože predpokladala, že jeho pozostatky by mohli prilákať množstvo zvedavcov, vďaka čomu by mohla zarobiť. Práve sobášom chcela získať vlastnícke práva na Mansonovo telo. Na nápade sa vraj podieľal aj jeden z jej priateľov.

 

Osemdesiatročný Manson a Burton získali povolenie na sobáš v novembri. Platnosť dokumentu však vypršala vo štvrtok 5. februára. Podľa webstránky venovanej Mansonovi, ktorú prevádzkuje Burton, sa svadba nekonala pre "neočakávané zastavenie zásobovania" a pár sa zosobáši v najbližších mesiacoch. Napriek tomu Simone tvrdí, že Manson už o svadbu nemá záujem. "Uvedomil si, že ho majú za blázna," tvrdí novinár. "Verí tiež, že je nesmrteľný, a teda si myslí, že je to hlúpy nápad," dodal. Novinár si navyše myslí, že Manson sobáš svojej obdivovateľke sľuboval len preto, že mu do väzenia pravidelne nosila toaletné potreby a iné veci. 

 

Burton, vystupujúca aj pod prezývkou Star, sa presťahovala do kalifornského mesta Corcoran, v ktorého väznici žije aj Manson, keď mala 19 rokov. Už niekoľko rokov sa snaží o prepustenie milovaného zločinca. Svoje pohnútky zobrať si rodáka zo Cincinnati v Ohiu vysvetlila aj tak, že ako manželka bude môcť získať ďalšie informácie, ktoré by jej mohli pomôcť v úsilí o oslobodenie partnera. 

 

Charles Manson, vlastným menom Charles Milles Maddox, sa preslávil ako vodca skupiny fanatikov, ktorých nazýval rodinou. Okrem iných, v auguste 1969 zavraždili herečku a manželku režiséra Romana Polańského Sharon Tate, ktorá bola v ôsmom mesiaci tehotenstva. Leslie Van Houten, Patricia Krenwinkel, Charles "Tex" Watson, Bruce Davis a Robert Beausoleil, ktorí patrili k takzvanej Mansonovej rodine, sú stále za mrežami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies