SNSĽP podporuje kampaň za elimináciu násilia na ženách

NETKY.SK • 25 November 2015, 10:42 • 2 min
SNSĽP podporuje kampaň za elimináciu násilia na ženách

BRATISLAVA – Pod heslom „Orange the world!“ sa od dnešného dňa spúšťa kampaň podporujúca elimináciu násilia na ženách v spojitosti so Svetovým dňom odstránenia násilia voči ženám. Jednotlivci aj kolektívy sa na znak podpory a solidarity obliekajú do odevu oranžovej farby. TASR informovalo Slovenské národné stredisko pre ľudské práva (SNSĽP).

slovakia

left justify in out

SNSĽP sa zapojilo do tohtoročnej kampane Orange the world, aby prejavilo podporu ženám, ktoré prežívajú, alebo prežili násilie a boja sa to nahlásiť, ale aj s cieľom zvýšiť osvetu v spoločnosti.

 

„Verím, že táto kampaň pomôže týraným ženám a dievčatám vidieť, že nie sú na takéto problémy samé a majú podporu od celého sveta. My v SNSĽP sme sa preto v tento deň obliekli do oranžova, aby sme ukázali ženám zažívajúcim násilie na Slovensku svoju podporu a ochotu pomôcť. Prvý krok však vždy ostáva na nich,“ uviedol výkonný riaditeľ SNSĽP Marian Mesároš.

 

Kampaň za ukončenie násilia na ženách a dievčatách sa koná na podnet generálneho tajomníka OSN.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies