SNS žiada prísnejší zákon o preukazovaní pôvodu majetku

NETKY.SK • 13 Apríl 2013, 11:08 • 2 min
SNS žiada prísnejší zákon o preukazovaní pôvodu majetku

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) žiada parlament a vládu, aby presadili prísnejší zákon o preukazovaní pôvodu majetku. Súčasná právna norma o preukazovaní pôvodu majetku je podľa národniarov neúčinná.

slovakia

left justify in out

„Umožňuje mnohým politikom, vysokým štátnym úradníkom i podnikateľom, aby financie, z ktorých by mali platiť dane na Slovensku, previedli do finančných rajov, napríklad do cyperských bánk,“ vysvetlil pre agentúru SITA predseda SNS Andrej Danko.

Slovenskí občania by podľa neho nemali doplácať na špekulantov, ktorí si odmietajú plniť povinnosti voči svojmu domovskému štátu a svoje peniaze ukladajú v daňových rajoch. Obyvatelia Slovenskej republiky sa pritom majú poskladať na záchranu jedného z týchto rajov, ktorý sa však do krízy dostal aj svojou neefektívnou finančnou a daňovou politikou, pripomínajú národniari. Ukazuje sa navyše, že je potrebná oveľa vyššia suma na záchranu: Kým pôvodne cyperskí predstavitelia informovali, že krajina potrebuje 17, 5 miliardy eur, dnes tvrdia, že je to 23 miliárd. 

„SNS zároveň apeluje na poslancov Národnej rady SR, ako aj na členov vládneho kabinetu, aby zároveň vyzvali vysokých úradníkov v orgánoch štátnej správy, aby predložili čestné vyhlásenie, že nedisponujú účtami v cyperských bankách, ani majetkami v cyperských spoločnostiach,“ vyslovil sa Danko. 

Premiér by sa podľa národniarov mohol inšpirovať niektorými politikmi v zahraničí, ktorí presadili, že štátni úradníci musia podávať priznanie o príjmoch a výdavkoch svojich i svojich príbuzných, a zároveň nemôžu mať bankové účty, akcie alebo iné finančné zdroje v zahraničí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies