SNS žiada od šéfa ÚRSO vysvetlenie v parlamente

NETKY.SK • 31 Január 2017, 09:39 • 2 min
SNS žiada od šéfa ÚRSO vysvetlenie v parlamente

BRATISLAVA – Predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) Jozef Holjenčík by mal vystúpiť v parlamente. Žiada to poslanecký klub Slovenskej národnej strany (SNS), ktorý bude iniciovať zmenu programu nadchádzajúcej schôdze Národnej rady (NR) SR. Tá sa začne dnes popoludní.

slovakia

left justify in out

Národniari chcú, aby Holjenčík vystúpil v pléne parlamentu a vysvetlil pred poslancami svoje konanie vo veci zvyšovania cien energií. Ich poslanecký klub bude chcieť počuť od šéfa ÚRSO argumenty, čo ho k tomu viedlo a prečo takýto postup tajil.

 

„SNS bude vždy bojovať proti zdražovaniu života našich občanov. Je nemorálne, aby snahu finančníkov vyplatiť si dividendy a odmeny platili bežní ľudia,“ zdôraznil predseda strany Andrej Danko.

 

Vypočutie šéfa regulačného úradu iniciuje klub poslancov SNS po tom, čo ľuďom prišli nové výmery a zálohové platby za teplo, ktoré sú v mnohých prípadoch výrazne vyššie ako po minulé roky. Zdraženie sa podľa národniarov udialo v tichosti, bez vedomia vlády.

 

Sú presvedčení, že ak si vie predseda regulačného úradu obhájiť svoje konanie a vysvetliť takýto postup, nemal by byť z jeho strany problém uviesť veci na pravú mieru a povedať občanom, ako majú ďalej postupovať.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies