SNS vyzýva voličov na prevzatie zodpovednosti a účasť na voľbách

NETKY.SK • 12 November 2014, 11:24 • 2 min
SNS vyzýva voličov na prevzatie zodpovednosti a účasť na voľbách

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) vyzýva voličov na prevzatie zodpovednosti za chod samospráv a účasť na voľbách.

slovakia

left justify in out

"Slovensko čaká v sobotu ďalší veľmi významný deň, ľudia môžu vziať zodpovednosť za chod vecí do svojich vlastných rúk. Konajú sa komunálne voľby, oficiálne voľby do orgánov samosprávnych obcí. Voliči si môžu vybrať svojich zástupcov vo svojich mestách a obciach, ktorí by im mali byť nasledujúce štyri roky najbližším 'servisom' ovplyvňujúcim ich život v bezprostrednom okolí," vyhlásil predseda strany Andrej Danko.
      

Voľby sú podľa neho jediným a najdemokratickejším prostriedkom, ako môžu občania zobrať zodpovednosť za seba do vlastných rúk. "V prvom rade ide o to, aby vôbec prišli k volebným urnám. Potom je ich druhou zodpovednosťou rozhodnúť sa 'správne'. Inak neskôr nemajú nárok reptať, že život v ich obci, v ich meste, sa nerozvíja podľa ich očakávaní a v ich prospech," konštatuje Danko. O priazeň voličov sa v sobotu budú uchádzať tisícky kandidátov. "Najviac ich je nezávislých. Áno, komunálne voľby, ako zdôrazňujú mnohí politológovia a sociológovia, sú viac o osobnostiach než o politických stranách," poznamenal Danko. 
      

"Chcel by som však pripomenúť aj inú vec, politická strana je nevyhnutnou podmienkou parlamentnej i komunálnej demokracie a nástrojom, cez ktorý sa má realizovať politika. Štandardná politická strana má jasne určený cieľ, hodnoty, priority a jej kandidát sa aj v prípade zvolenia nimi riadi. Pre voliča je to signál, že v istých situáciách môže od takéhoto kandidáta očakávať isté riešenia," upozorňuje predseda SNS. 
      

Politická strana svojím mechanizmom má byť podľa neho garantom toho, že "systém nebude nakazený". "Tak, ako funguje politická strana, tak funguje aj systém. Členstvo kandidáta v štandardnej politickej strane je teda pre voliča istou zárukou, že sa v prípade zvolenia kandidát bude správať podľa hodnotových kritérií svojej strany a reagovať predvídavo. To isté platí pre kandidáta, ktorý síce kandiduje ako nezávislý, ale s podporou politickej strany," tvrdí predseda SNS. 
      

Slovenská národná strana má podľa Danka v týchto komunálnych voľbách vyše 2700 kandidátov na poslancov do obecných a mestských zastupiteľstiev, takmer tristo kandidátov na starostov, šesť národniarskych kandidátov na primátorov. "A to som nespomenul desiatky kandidátov na všetky spomenuté pozície v koalícii so štandardnými politickými stranami, či nezávislých s podporou SNS," dodal. 
      

Podľa jeho ďalších slov SNS prešla v ostatných dvoch rokoch významnou obrodou, presadzuje hrdosť, slušnosť a dôstojnosť na všetkých úrovniach politiky i spoločenského života. "Obrodená SNS má jasné pravidlá a prvým pravidlom je slúžiť občanom. V prípade komunálnych volieb preto prijala dokument Richtársky kódex. Ten zahŕňa hodnotové kritériá, ktoré musí spĺňať každý jej kandidát v týchto voľbách," tvrdí Danko. "To, že všetci kandidáti SNS, ako aj nezávislí s podporou SNS a koaliční kandidáti majú tieto kritériá osvojené, by malo byť garanciou pre voličov, že v prípade, ak im dajú v sobotu svoju dôveru, rozhodnú sa správne," uzatvára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies