SNS vyzýva vládu, aby sa dôslednejšie zaoberala vraždou horolezcov

NETKY.SK • 10 August 2013, 14:45 • 2 min
SNS vyzýva vládu, aby sa dôslednejšie zaoberala vraždou horolezcov

BRATISLAVA - Ako napísala tlačová tajomníčka SNS, vláda SR by mala dôrazne žiadať od pakistanskej strany informácie o stave vyšetrovania, prípadne ponúknuť pomoc pri vyšetrovaní tragédie.

slovakia

left justify in out

Mimoparlamentná SNS vyzýva premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a slovenskú vládu, aby sa dôraznejšie zaoberali stavom vyšetrovania popravy dvoch slovenských horolezcov v Pakistane. Podľa národniarov sa môže laxný prístup k objasneniu teroristických útokov na turistov a civilistov Slovensku i Európe v budúcnosti vypomstiť.

"SNS nezaznamenala zo strany vlády žiadnu reakciu na tento týždeň medializované informácie, že militanti z Talibanu zastrelili troch vyšetrovateľov masakry skupiny horolezcov, ktorých v Pakistane popravili teroristi. Medzi horolezcami, ktorí boli zavraždení zákernou guľkou v noci na 23. júna v stanovom tábore počas výstupu na Nanga Parbat, boli aj dvaja Slováci - Anton Dobeš a Peter Šperka," pripomínajú národniari s tým, že Fico, ako aj predstavitelia vlády vtedy deklarovali, že budú žiadať dôsledné vyšetrenie tragického incidentu a dôsledné potrestanie vinníkov.

"Tieto deklarácie sa však niesli éterom len krátko po tragédii a v čase najväčšej medializácie prípadu. Po informácii o vražde troch pakistanských policajtov, ktorí prípad vyšetrovali, žiadne podobné deklarácie z úst predstaviteľov vlády počuť nebolo," upozorňuje SNS. Medzi dôsledné vyšetrovanie totiž podľa strany patrí aj ochrana vyšetrovateľov, aby si mohli robiť svoju prácu a nemuseli sa báť o svoj život.

Ako napísala tlačová tajomníčka SNS Zuzana Kohútková, vláda SR by mala dôrazne žiadať od pakistanskej strany informácie o stave vyšetrovania, prípadne ponúknuť pomoc pri vyšetrovaní tragédie. "Ak totiž vrahovia horolezcov nebudú čo najskôr vypátraní a potrestaní, ak Slovensko a aj ďalšie štáty, ktorých občania pri tejto masakre zahynuli, nebudú intenzívne tlačiť na Pakistan, aby záležitosť spravodlivo ukončil, tak páchatelia a teroristi sa budú cítiť beztrestní a svoje útoky budú zvyšovať," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies