SNS: Vláda likviduje živnostníkov a vytvára podmienky pre prácu načierno

NETKY.SK • 20 August 2013, 15:33 • 2 min
SNS: Vláda likviduje živnostníkov a vytvára podmienky pre prácu načierno

BRATISLAVA - Vláda likviduje živnostníkov a vytvára podmienky pre prácu načierno. Pre TASR to dnes vyhlásil predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko. Dodal, že na budúci rok si majú živnostníci vybrať, či budú podnikať, aj keď zarobia menej ako životné minimum, alebo nedostanú dávky v hmotnej núdzi, ako ani nikto z ich rodiny.

slovakia

left justify in out

"SNS od začiatku roka upozorňuje, že opatrenia vlády ako zvýšenie daní a odvodov, zavedenie odvodových povinností pre dohodárov, administratívne zaťaženia, zmeny v Zákonníku práce, vďaka ktorým zamestnávateľom vzrástli náklady, nepriniesli očakávané príjmy do rozpočtu. Naopak, ich dôsledkom je zánik desiatok malých firiem a zrušenie živností zo strany fyzických osôb," tvrdí Danko.

"Neobstojí argument, že 'viacerí živnostníci klamali', keď si dlhšie uplatňovali nárok na prídavok. Štát má predsa v rukách mechanizmy, aby tých 'niektorých' živnostníkov dôkladnejšie skontroloval a najmä - aby vytvoril podmienky pre podnikanie, v ktorých sa klamať neoplatí," dodal predseda SNS. 

"Ministra Jána Richtera sa nedávno (9. 8.) Hospodárske noviny pýtali, z akej sumy mesačne by pri maximálnej skromnosti dokázal vyžiť. Odpovedal, že zo 60 eur. Vyzývam preto ministra Richtera, aby mesiac alebo aj dva verejnosti preukázal, že z takejto sumy žil - vrátane platenia poplatkov za byt, za energie, za dopravu, za jedlo. Som presvedčený, že potom prehodnotí návrh vziať živnostníkom nezarábajúcim životné minimum dávku v hmotnej núdzi. Tá dnes činí pre jednotlivca bez detí 60,50 eura," uzavrel Danko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona