SNS: Vláda by malým firmám mala uľahčiť život a zdaniť banky

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 16:09 • 2 min
SNS: Vláda by malým firmám mala uľahčiť život a zdaniť banky

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) víta avizované opatrenia Smeru-SD, ktoré majú uľahčiť život sociálne najslabším skupinám. V tomto "balíčku" však podľa nej chýbajú konkrétne čísla, ako a čím sa tieto výdavky vykryjú.

slovakia

left justify in out

"Rozdávanie, ktoré podľa doterajších informácií bude stáť 250 miliónov eur ročne, je čistým populizmom, keďže chýbajú konkrétne prepočty. V konečnom dôsledku síce dôchodcovia a mladé rodiny možno dostanú niečo navyše, ale nakoniec sa na to poskladáme všetci. A doplatia na to zasa len tí poctiví a slabší," povedal pre TASR predseda SNS Andrej Danko.

 

Vláda Smeru-SD by podľa Danka namiesto populistických vyhlásení mala prijať opatrenia, ktoré by naštartovali ekonomiku.

 

"Najmä uľahčili život živnostníkom a malým a stredným podnikateľom. Tí totiž tvoria významnú časť zamestnávateľov v našom hospodárstve," povedal Danko. SNS preto navrhuje zníženie ich daňového a odvodového zaťaženia a zjednodušenie administratívy natoľko, aby sa malé firmy mohli rozvíjať, prijímať nových zamestnancov, alebo zvýšiť platy súčasným.

 

"Vláda by mala zaviesť aj bankovú daň – to by do rozpočtu prinieslo financie tak prepotrebné pre pomoc najslabším. Existujú u nás nadnárodné spoločnosti, ktorých zisk odchádza do zahraničia, tam, kde sídlia materské firmy. Pokiaľ takúto daň vláda zavedie, získa financie a presvedčí verejnosť, že to s pomocou pre najslabších myslí naozaj vážne," uzavrel predseda SNS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies