SNS: Vláda by mala vrátiť núdzové zásoby ropy pod kontrolu štátu

NETKY.SK • 21 September 2013, 09:13 • 2 min
SNS: Vláda by mala vrátiť núdzové zásoby ropy pod kontrolu štátu

BRATISLAVA – Súčasná vláda by mala zvrátiť zmeny v správe núdzových zásob ropy a vrátiť ich opäť pod kontrolu štátu. Vyzýva ju k tomu mimoparlamentná Slovenská národná strana (SNS). Aktuálne zmeny totiž podľa nej vedú k tomu, že tieto strategické zásoby sa dostanú pod kontrolu zahraničných subjektov.

slovakia

left justify in out

Národniari kritizujú nedávny vznik Agentúry pre núdzové zásoby ropy a ropných výrobkov. "Podľa pôvodného plánu má síce 70 % podielu vlastniť štát a 30 % súkromné firmy. Obávame sa však, že jedinou súkromnou firmou bude Slovnaft, ktorého majoritným vlastníkom je MOL. Rovnako sa obávame, že tak, ako v prípade SPP, aj v prípade agentúry pre núdzové zásoby ropy sa percentá a vlastníci budú neskôr meniť," upozornil v stanovisku predseda SNS Andrej Danko.

Podľa neho skutočnosť, že manažment týchto rezerv ovláda spoločnosť, ktorú kontroluje maďarský monopol, v ktorom dominujú maďarské vládne záujmy, je v úplnom rozpore s ekonomickými aj bezpečnostnými záujmami Slovenska. "Nie je predsa možné, aby v prípade mimoriadnej situácie - ktorých sme boli aj v minulosti svedkami - naše núdzové zásoby vlastnil ktosi zo zahraničia," varuje Danko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies