SNS: V konfliktoch islamských radikálov sú možno zapojení aj ľudia zo Slovenska

NETKY.SK • 11 Október 2014, 12:07 • 2 min
SNS: V konfliktoch islamských radikálov sú možno zapojení aj ľudia zo Slovenska

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) so znepokojením zaregistrovala informáciu, že v regiónoch ozbrojených konfliktov na Blízkom či Strednom východe môžu byť aj ľudia zo Slovenska, ktorí sa zapájajú do aktivít islamských radikálov. Pre TASR to vyhlásil predseda SNS Andrej Danko.

slovakia

left justify in out

Podľa SNS to môže predstavovať nebezpečenstvo pre našu krajinu a našich ľudí a vláda by mala urobiť všetko pre vyšetrenie týchto indícií. 
      

"Vláda by v týchto prípadoch mala intenzívne spolupracovať najmä s členskými štátmi NATO, ale nakoniec aj Európskej únie (EÚ), pretože napríklad v radoch Islamského štátu bojujú občania ďalších krajín EÚ," konštatuje Danko. "Pokiaľ splnia vyhrážky, že sa infiltrujú v Európe a budú vysielať do Európy teroristické komandá, je to hrozba aj pre Slovenskú republiku," zdôraznil. 
      

Európska únia by sa podľa neho mala zamyslieť nad zmenou imigračnej politiky a obmedzením prílevu prisťahovalcov. "Islamizácia Európu ohrozuje a v starých členských krajinách EÚ to už výrazne pociťujú. Pokiaľ tento trend bude pokračovať, budeme to pociťovať aj my. Nakoniec, mnoho politikov zo starých členských krajín EÚ volá po obmedzení imigrácie z tretích krajín," vyhlásil Danko. 
      

Podľa SNS sú konflikty islamistov ďalším argumentom, že Turecko síce môže patriť do NATO, ale nie do Európskej únie. "Nielen vzhľadom na iné kultúrne a náboženské tradície a na to, že väčšia časť Turecka sa nachádza v Ázii. Turecko by sa totiž okrem iného stalo aj nárazníkovou zónou medzi EÚ a krajinami zmietanými konfliktami," upozorňuje Danko. "Navyše by to predstavovalo ešte väčšie nebezpečenstvo pre úniu, pretože členstvom Turecka by sa uľahčil vstup extrémistov do ďalších členských krajín EÚ," dodáva.     
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona