SNS: Svitá na časy, že na Slovensku skončí vláda jednej strany

NETKY.SK • 20 December 2013, 11:02 • 2 min
SNS: Svitá na časy, že na Slovensku skončí vláda jednej strany

BRATISLAVA - Kandidatúra predsedu vlády SR a predsedu strany Smer-SD Roberta Fica na prezidenta Slovenskej republiky je dobrá správa pre občanov. Dobrá správa v tom, že svitá na časy, keď na Slovensku skončí vláda jednej strany. Vyhlásil to dnes líder mimoparlamentnej SNS Andrej Danko.

slovakia

left justify in out

"Smer-SD dosiahol historický úspech vo voľbách 2012. Ukázalo sa však, že nie je dobré ani pre krajinu, ani pre politickú stranu, keď jedna strana vládne sama. Nie je totiž schopná sebareflexie, nie je schopná počúvať iný názor," myslí si šéf národniarov. Chaotické riadenie krajiny, akým podľa neho Smer-SD dnes vládne na Slovensku, je príkladom experimentovania na občanoch. "Vláda nielen že experimentuje na ľuďoch – voličoch, ale aj na podnikateľských subjektoch - či už zvyšovaním daní, zavedením daňových licencií, zvýšenými poplatkami a odvodmi, chaotickým prístupom k zákonodarstvu a nekoncepčným prijímaním zákonov," tvrdí.

Danko je presvedčený, že zhoršovaním podnikateľského prostredia a uvaľovaním ďalších a ďalších bremien na občanov prehlbuje vláda aj sociálne napätie. "Hoci to malo byť zmierňované vládou sociálne cítiacich ľudí a vládou takzvaných istôt," podotkol.

Podľa SNS sa ukazuje, že spoločnosť potrebuje hodnotovú zmenu a nie rozdeľovanie na pravicu a ľavicu. "Potrebuje v prvom rade vlastenectvo. SNS preto teší, že aj premiér Robert Fico konečne začal hovoriť o vlastenectve. Ešte stále ho môže dokázať, napríklad zastavením predaja strategických podnikov do zahraničných rúk, alebo zavedením dane pre monopoly a nadnárodné koncerny, ktoré zdierajú našich ľudí. Skutočné vlastenectvo totiž nepotrebuje prázdne reči a prejavy pred kamerami, ale konkrétne kroky, ktorých výsledkom bude dôstojný život slovenských občanov," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona