SNS: Strategické podniky si musíme chrániť

NETKY.SK • 19 November 2015, 15:10 • 2 min
SNS: Strategické podniky si musíme chrániť

BRATISLAVA – Strategické spoločnosti musí mať v rukách štát vplyvom a ovládaním. Taktiež je potrebné v tomto smere stanoviť jasné pravidla. V minulosti totiž neboli ošetrené stanovy a minoritní akcionári si robili, čo chceli. Na dnešnom diskusnom fóre HNClub v Bratislave to povedal predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko.

slovakia

left justify in out

Podľa lídra národniarov musí byť jasná pozícia štátu s novými akcionármi, ktorí do strategických spoločností prichádzajú. "Aby neohrozili hlavný biznis v týchto podnikoch," podotkol. Podľa neho je tiež potrebné určiť hranicu, čo je štátne a čo súkromné. "Musí prísť obdobie, keď sa v tomto štáte určí, že súkromná skupina môže podnikať odtiaľ-potiaľ a toto je štátne," poznamenal Danko.

 

Za nutné považuje taxatívne vymenovať, čo sú strategické spoločnosti, pretože štát bez vplyvu v nich nemôže fungovať. "Po období, keď Mikuláš Dzurinda predal podiely v strategických spoločnostiach a neošetril stanovy a akcionárske práva štátu, prichádza obdobie, že sme jediný štát vo východnej Európe, ktorý tam púšťa súkromných dravcov," skonštatoval predseda SNS, podľa ktorého je ochrana strategických podnikov v štáte dôležitá.

 

Ako doplnil, štát musí byť vzorovo fungujúca spoločnosť. "Tak, ako každá akciová spoločnosť má stanovy, tak štát musí mať funkčnú ústavu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies