SNS sa možno bude o budovu na Šafárikovom nám. deliť s pohrebníctvom

NETKY.SK • 21 December 2013, 18:06 • 2 min
SNS sa možno bude o budovu na Šafárikovom nám. deliť s pohrebníctvom

BRATISLAVA - Bratislavskí poslanci požiadali primátora, aby vykonal všetky potrebné kroky pre odovzdanie priestorov v budove na Šafárikovom námestí pohrebníctvu.

slovakia

left justify in out

Mimoparlamentná Slovenská národná strana (SNS) sa bude zrejme o priestory v budove na Šafárikovom námestí deliť s bratislavským pohrebníctvom Marianum. To sa totiž musí pre projekt Twin City zo Svätoplukovej ulice vysťahovať. SNS zase podľa primátora Milana Ftáčnika (nezávislý s podporou Smeru-SD) nepotrebuje toľko priestoru, koľko si dosiaľ od mesta v budove prenajímala.

Predaj budov a pozemkov v okolí autobusovej stanice na bratislavských Mlynských Nivách schválili mestskí poslanci na zasadnutí zastupiteľstva tento mesiac. Developerovi HB Reavis ich mesto predá za takmer 2,6 milióna eur. Súčasťou predaja je objekt na Svätoplukovej ulici, ďalšia budova na Mlynských Nivách, ako aj priľahlé a zastavané pozemky. Marianum sídli v budove na Svätoplukovej. Má tam priestory pre administratívu či sklady a v objekte zamestnáva do 40 ľudí. Ďalšie priestory prenajíma. Vysťahovať sa musí do dvoch rokov.

Bratislavskí poslanci požiadali primátora, aby vykonal všetky potrebné kroky pre odovzdanie priestorov v budove na Šafárikovom námestí pohrebníctvu. To by tam malo prevádzkovať svoju činnosť a zabezpečovať služby v takom rozsahu ako doteraz na Svätoplukovej ulici. Patriť mu má aj dostatočný počet parkovacích miest.

SNS má priestory na Šafárikovom námestí prenajaté od roku 1994. Strane však koncom februára budúceho roka vyprší dvadsaťročná nájomná zmluva, bratislavskí mestskí poslanci by ju mali v januári predĺžiť na neurčito. Za takmer 730 štvorcových metrov v centre má politický subjekt mestu platiť nájomné vo výške približne 15.000 eur ročne. Ak nájom poslanci schvália, bude sa tak zrejme o budovu strana deliť s pohrebníctvom. "Ľudia si na to zvyknú a možno si takto aj zapamätajú, kde sme pohrebníctvo presťahovali," podotkol Ftáčnik.

Zastupiteľstvo by malo budúci rok taktiež rozhodnúť, či investície, ktoré strana dosiaľ vložila do rekonštrukcie budovy, SNS odpočítajú z nájmu. Ak jej ich odpočítajú v plnej výške, strana by mestu ďalšieho približne 6,5 roka nemusela platiť za prenájom priestorov nič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies