SNS programové vyhlásenie rozhodne nepodporí

NETKY.SK • 2 August 2010, 07:16 • 2 min
SNS programové vyhlásenie rozhodne nepodporí

SNS programové vyhlásenie rozhodne nepodporí

slovakia

left justify in out

img

Slovenská národná strana (SNS) rozhodne nepodporí programové vyhlásenie vlády, o ktorom začne v utorok 3. augusta rozhodovať Národná rada SR. Pre TASR to dnes uviedla prvá podpredsedníčka národniarov Anna Belousovová, ktorá vládny program považuje iba za "formálnych 50 strán papiera".
      "To, čo teraz hodili na papier, je absolútne slabý odvar a formálnosť. Ale keď si to človek preštuduje, zistí, že je to jednoducho o ničom," dodala. Vládna koalícia, ako tvrdí Belousovová, sa na inom ani dohodnúť nemohla, keďže sa skladá z "tak rôznorodých politických strán, že prienik ich politických programov je minimálny".
      Koaličné strany v programovom vyhlásení vlády podľa nej negujú svoje vlastné predvolebné programy. Tvrdí, že dokument dokazuje len nepripravenosť vládneho štvorlístka na vládnutie. "A s najväčšou pravdepodobnosťou to vládnutie ani koaličné strany nezvládnu, čo bude v neprospech obyvateľov Slovenska," upozornila prvá podpredsedníčka národniarov.
      Najdôležitejší dokument exekutívy nepodporí ani najsilnejšia opozičná strana Smer-SD. Pre TASR to potvrdila jej hovorkyňa Silvia Glendová. Predseda strany Robert Fico označil programové vyhlásenie za nedôveryhodný dokument. Zároveň podľa neho dokazuje, že Slovensko sa vydalo cestou deregulácie, privatizácie, liberalizácie a oslabovania sociálneho štátu. Smer-SD je tiež presvedčený, že súčasné koaličné strany pri tvorbe vyhlásenia bezprecedentne odignorovali svoje volebné programy.
      Programové vyhlásenie predstaví kabinet Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) v utorok 3. augusta poslancom NR SR. K dokumentu sa na tretej schôdzi parlamentu v novom volebnom období očakáva rozsiahla diskusia. Bývalý šéf exekutívy Robert Fico už totiž avizoval, že jeho poslanci budú podrobne rozoberať jeho jednotlivé časti. Plénum by o ňom malo hlasovať v stredu 4. augusta a vysloviť dôveru vláde. Rokovanie zvolal predseda parlamentu Richard Sulík (SaS).
      Vládny program, ktorý kabinet schválil 28. júla, prednesie v pléne premiérka Radičová. Po jej vystúpení bude schôdza prerušená, aby mohli o dokumente rokovať parlamentné výbory. Rokovanie bude následne pokračovať v stredu 4. augusta, kedy budú mať poslanci priestor na svoje vystúpenia v pléne. Potom by mali pristúpiť k samotnému schvaľovaniu Programového vyhlásenia vlády SR a vyslovovaniu dôvery exekutíve.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies