SNS prijala Richtársky kódex, mali by sa ním riadiť jej komunálni kandidáti

NETKY.SK • 29 Júl 2014, 14:12 • 2 min
SNS prijala Richtársky kódex, mali by sa ním riadiť jej komunálni kandidáti

BRATISLAVA - Predsedníctvo Slovenskej národnej strany (SNS) schválilo na svojom dnešnom zasadnutí v Bratislave tzv. Richtársky kódex.

slovakia

left justify in out

"Ide o súhrn hodnotových a morálnych noriem, ktorými by sa mal riadiť každý kandidát za SNS na starostu či primátora v nadchádzajúcich komunálnych voľbách, alebo osoba, ktorá kandiduje s podporou SNS," povedala pre TASR hovorkyňa SNS Zuzana Kohútková.
     

Pravidlami tohto dokumentu by sa podľa nej mali riadiť aj kandidáti národniarov na poslancov miestnych zastupiteľstiev. 
     

Kódex v siedmich bodoch pomenúva morálne hodnoty a charakterové vlastnosti, ktoré by mali byť podľa SNS typické pre každého primátora, starostu či poslanca. 
     

"Od dobrého poznania svojej obce, patričného vzdelania, nekumulácie funkcií, cez spravodlivé riešenie problémov bez diskriminácie až po uprednostňovanie záujmov obce pred svojimi vlastnými," uviedla hovorkyňa SNS. "Dobrý richtár by mal tiež tvrdo bojovať proti korupcii a rodinkárstvu, rovnako venovať mimoriadnu pozornosť tým najmladším a dbať o dostatočnú úroveň predškolských zariadení a škôl, pokiaľ je obec ich zriaďovateľom," dodala. 
     

Podľa SNS by starosta nemal zabúdať na ochranu životného prostredia a estetický vzhľad obce. "Prioritou musí byť aj sociálne cítenie a pomoc starým, chorým, sociálne slabým či inak znevýhodneným obyvateľom," podčiarkla Kohútková. 
     

Slovenská národná strana žiada od tých, ktorých podporí, aj vysokú mieru vlastenectva a lokálpatriotizmu, ochraňovanie a rozvoj kultúrnych tradícií a dedičstva našich predkov.
     

"Tieto pravidlá by mal každý primátor či starosta mať na zreteli a spravovať veci verejné tak, aby sa pod jeho vedením obyvateľom žilo lepšie a aby ich obec či mesto bolo tým najlepším miestom pre život," uzavrela Kohútková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona