SNS: Predaj Slovak Telekomu nebude mať želateľný finančný efekt

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 12:11 • 2 min
SNS: Predaj Slovak Telekomu nebude mať želateľný finančný efekt

BRATISLAVA - Slovenská národná strana protestuje proti plánom vlády predať svoj podiel v Slovak Telekome. Predaj 49-% podielu považuje SNS za vynútený krok vzhľadom na aktuálne hospodárenie vlády a deficit verejných financií. Pre TASR to vyhlásil predseda SNS Andrej Danko.

slovakia

left justify in out

"Slovenská vláda sa snaží získať nové finančné zdroje na financovanie svojich plánovaných aktivít, ku ktorým patrí aj vytvorenie jedinej zdravotnej poisťovne. Tento zamýšľaný krok však nie je podľa SNS do dnešnej doby nijako racionálne odôvodnený a ekonomicky podložený," vyhlásil Danko. Dodal, že v tomto prípade pôjde o presun finančných zdrojov z dobre riadenej investície do novej spoločnosti bez akéhokoľvek ekonomického ratia. "Štát týmto krokom príde o výnosy, ktoré získava vo forme dividend," konštatuje Danko.

"SNS upozorňuje, že otázkou každého predaja majetku je predajná cena a tiež ďalšie zhodnocovanie týchto získaných prostriedkov, čo v prípade investície do zdravotnej poisťovne je prinajmenšom otázne," dodáva. 

Danko argumentuje, že SNS rovnako protestovala v prípade predaja podielu v Slovenskom plynárenskom priemysle (SPP) aj v prípade predaja 49 % akcií Stredoslovenskej energetiky (SSE). "SNS neustále upozorňuje, že predaj podnikov so štátnou účasťou zahraničným skupinám oberá Slovenskú republiku o zisky, ktoré tieto skupiny odvádzajú do zahraničia, a to v takmer takej výške, akú  má slovenský rozpočet. Ale peniaze by sa dali využiť účelnejšie na investovanie v Slovenskej republike," uzavrel predseda SNS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies