SNS pôjde do volieb do VÚC len pod vlastnou značkou

NETKY.SK • 3 Október 2016, 17:40 • 2 min
SNS pôjde do volieb do VÚC len pod vlastnou značkou

BRATISLAVA - Koaličná SNS zvažuje samostatnú účasť v nadchádzajúcich voľbách do samosprávnych krajov. Podľa rozhodnutia ostatného predsedníctva SNS by tak vylúčila akúkoľvek koalíciu s inou politickou stranou.

slovakia

left justify in out

Národniari tak chcú otestovať svojich kandidátov na regionálnych politikov a poslancov samosprávnych krajov. Preto nateraz neplánujú koalíciu s inými politickými stranami vo voľbách do VÚC v roku 2017.

 

SNS tiež neuvažuje o podpore zmeny zákona o voľbách do vyšších územných celkov na jednokolové voľby. Podľa predsedníctva je totiž lepšie zachovať v tomto prípade dvojkolovú voľbu. "Druhé kolo dáva priestor na prirodzené spojenie štandardných politických subjektov pre podporu kandidátom, ktorí by boli protiváhou subjektom vyznávajúcim napríklad rasistickú či xenofóbnu politiku," uviedli národniari.

 

Predsedníctvo pripomína, že SNS má široko rozvinuté štruktúry v regiónoch po celom Slovensku a vyše 6900 členov, "čo je dostatočne široká základňa kvalitných kandidátov, ktorí budú na regionálnej úrovni dôstojne hájiť záujmy občanov. Preto SNS avizuje, že v nadchádzajúcich voľbách do VÚC pôjde len pod vlastnou značkou".

TASR informovala tlačová tajomníčka SNS Zuzana Kohútková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies