SNS: Po kardinálovi Korecovi zostane prázdne miesto

NETKY.SK • 24 Október 2015, 17:23 • 2 min
SNS: Po kardinálovi Korecovi zostane prázdne miesto

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) s hlbokou a úprimnou ľútosťou prijala správu, že nás navždy opustil úžasný a čistý človek, emeritný nitriansky biskup a kardinál Ján Chryzostom Korec.

slovakia

left justify in out

Bol to človek, ktorý vedel spojiť ľudí, ktorý vedel spájať spoločnosť. TASR to uviedol predseda SNS Andrej Danko.

„Každé stretnutie s kardinálom Korecom bolo plné duchovnej inšpirácie a nieslo sa v znamení ľudskosti a pokory. Pokore ho určite naučila nielen jeho hlboká viera, ale aj perzekvovanie zo strany komunistického režimu, ktorému dôstojne odolával. Viery ani konania dobra sa nikdy nevedel vzdať,“ povedal Danko.

 

Podľa neho Korec prešiel veľkým utrpením, ale nezanevrel ani na ľudí, ani na život. „Bol pre nás morálnou autoritou, ale nesprával sa ako autorita. Bol láskavý a zároveň mal veľký zmysel pre humor. Po celý život sa hlásil ku kresťanským hodnotám, podľa nich žil, a usiloval sa ich láskavým spôsobom vštepiť ľuďom,“ doplnil Danko.

 

V mene Slovenskej národnej strany vyslovil jeho blízkym, spolupracovníkom a všetkým, ktorí ho mali nesmierne radi, úprimnú sústrasť. „Zostane po ňom v našich životoch veľké prázdno a nenaplnené miesto. Česť jeho pamiatke!“ uzavrel.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies