SNS: Občan má právo vedieť, ako sa predáva štátny majetok

NETKY.SK • 25 Február 2014, 12:27 • 2 min
SNS: Občan má právo vedieť, ako sa predáva štátny majetok

BRATISLAVA - Občania majú právo vedieť, akým spôsobom štát predáva svoj majetok. Týmito slovami reagoval predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko na podpis memoranda o predaji zvyšného 49-% podielu štátu v Slovak Telekome.

slovakia

left justify in out

"Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) podpísal tajné memorandum o predaji 49-% podielu vo vlastníctve štátu v Telekome. Doterajšie slová a zamietavé stanoviská vlády ohľadom privatizácie podnikov vyznievajú ako výsmech do radov občanov," myslí si Danko. Podľa neho ide o privatizáciu ziskovej spoločnosti, pričom vláda si neváži ani občanov, keďže nie je ochotná zverejniť podpísané memorandum. Každý občan Slovenskej republiky, ako nepriamy vlastník spoločnosti, by mal byť podľa Danka informovaný, za akých podmienok sa predáva jeho majetok.
      

Občania SR by podľa SNS mali trvať na tom, že strategické podniky ostanú v rukách štátu a nebudú odpredané do rúk finančných skupín ani iných zahraničných subjektov. "Je nemysliteľné, aby o našich strategických záležitostiach rozhodovali najatí zahraniční manažéri. Veľmi dôležitým faktom taktiež ostáva presun vytvorených hodnôt od občana SR na zahraničných akcionárov v podobe vyplácania dividend. V dôsledku takýchto rozhodnutí z minulosti už prišla Slovenská republika o desiatky miliónov eur, ktoré teraz chýbajú v štátnom rozpočte," dodal Danko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies