SNS nesúhlasí, aby bolo 100. výročie vzniku ČSR jednorazovým štátnym sviatkom

NETKY.SK • 22 Máj 2018, 13:06 • 2 min
SNS nesúhlasí, aby bolo 100. výročie vzniku ČSR jednorazovým štátnym sviatkom

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) nesúhlasí s vyhlásením 100. výročia prijatia Deklarácie slovenského národa, ktorým sa Slovensko prihlásilo k Československu, za jednorazový štátny sviatok. Stotožňuje sa s obavou zamestnávateľov, že by išlo o precedens.

slovakia

left justify in out

"Nevidíme dôvod, aby sa takého mimoriadne sviatky zavádzali aj do budúcnosti," píše sa vo vyhlásení strany.

 

"Slovenská republika má dva štátne sviatky, ktorými si pripomíname našu modernú históriu. To je Deň vzniku Slovenskej republiky a Deň Ústavy Slovenskej republiky. Tieto štátne sviatky považujeme za dostatočné. Výročie Martinskej deklarácie alebo Deklarácie slovenského národa je pamätným dňom, čo plne postačuje," pokračuje vyhlásenie.

 

V pondelok sa na vyhlásení 30. októbra 2018 za jednorazový štátny sviatok nedohodla tripartita. Podporu, naopak, návrhu z Úradu vlády SR deklaroval 1. viceprezident Združenia miest a obcí (ZMOS) Jozef Dvonč. Tento bod tak pokračuje na ďalšie legislatívne konanie s rozporom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona