SNS nepodporí v parlamente tzv. daňový mix pre samosprávy

NETKY.SK • 19 Október 2011, 01:27 • 2 min
SNS nepodporí v parlamente tzv. daňový mix pre samosprávy

SNS nepodporí v parlamente tzv. daňový mix pre samosprávy

slovakia

left justify in out

img

Slovenská národná strana (SNS) SNS nepodporí v parlamente tzv. daňový mix, ktorý samosprávy zaťaží 190 miliónmi eur, a tieto budú musieť následne samosprávy premietnuť do zvýšenia daní občanom.
SNS navrhuje ministrovi financií, aby zdroje do štátneho rozpočtu získal tvrdšími rokovaniami s Deutsche Telecomom - nemeckým štátnym majoritným vlastníkom Slovak Telecomu, ktorý Slovenskej republike opakovane odmieta vyplatiť dividendy v plnej výške 258 miliónov eur.
Rozpočet Slovenskej republiky by tak mohol získať o 128 miliónov eur viac a vláda by nemusela škrtiť obce ani občanov v mnohých oblastiach. 
V súvislosti so servilným až poslušným postupom väčšiny slovenskej vlády k tlaku Nemecka pri schvaľovaní eurovalu v našom parlamente SNS vyzýva nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú, aby ústretový postoj chudobného Slovenska ocenila príkazom svojej štátnej firme Deutsche Telecom na úhradu plných dividend Slovak Telecomu. Pre Nemcov je to predsa menej než kvapka v mori.
SNS zároveň navrhuje prehodnotiť takéto nevýhodné privatizačné zmluvy, keďže Slovenská republika vďaka nim prichádza ročne o stovky a stovky miliónov eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies