SNS nebude mať kandidáta! Danko nebude kandidovať na prezidenta

NETKY.SK • 27 Január 2019, 11:35 • 2 min
SNS nebude mať kandidáta! Danko nebude kandidovať na prezidenta

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR nebude kandidovať na prezidenta Slovenska.

slovakia

left justify in out

Potvrdil to dnes v relácii TA3 V politike. Zároveň povedal, že Slovenská národná strana nepostaví v prezidentských voľbách žiadneho kandidáta. "Spoločnosť je napätá, nemali by sa trieštiť národné hlasy," vyhlásil. Danko povedal, že o svojej kandidatúre neuvažoval. "Nikdy som nechcel kandidovať," zdôraznil. Dodal, že on sám má jasné predstavy, aký by mal byť budúci prezident Slovenska, on sám však musí ešte získať viac skúseností, aby mohol tento post zastávať. "Musím byť dlhšie vo verejnom priestore, musím mať viac šedín, viac životných skúseností," vyhlásil Danko s tým, že SNS povedie do parlamentných volieb 2020 ako líder strany. „Budem Boha prosiť, aby budúci prezident nebol slniečkár, ale aby to bol prezident na úrovni Miloša Zemana prijímaný na východe aj západe,“ vyhlásil Danko.

Čo sa týka voľby ústavných sudcov Danko zopakoval, že Ústavnoprávny výbor NR SR by mal rozhodnúť o všetkých 40 kandidátoch na posty ústavných sudcov vrátane expremiéra Roberta Fica. Hlasovanie o tom, či splnil Fico podmienku praxe, sa totiž skončilo v piatok v noci remízou. Danko tiež vyhlásil, že podporí aj verejnú voľbu nových ústavných sudcov v pléne, no bude rešpektovať dohodu v koalícii. Poslanci SNS budú mať pri voľbe „voľnú ruku“. Danko zdôraznil, že najdôležitejšie je zachovať funkčnosť Ústavného súdu SR. „No musí tu byť politický konsenzus dohodnutý aj s prezidentskou kanceláriou,“ uviedol.

Na margo jeho rigoróznej práce Danko vyhlásil, že legálne dostal titul a legálne ho aj využíva. Priznal, že pri jej písaní si trochu zľahčoval prácu, no zdôraznil pritom, že „nie je vedec. „Ja som nikdy nebol vedec, ja som literárnym spôsobom spracoval päť diel,“ konštatoval s tým, že prácu v tom čase napísal v súlade so zákonom. Danko chce navrhnúť, aby poslanci neschválili otvorenie schôdze o jeho odvolávaní. Partnerom v koalícii vysvetlil všetky súvislosti týkajúce sa jeho rigoróznej práce a dúfa, že to pochopili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona