SNS: Na Slovensku sú si rovní a rovnejší!

NETKY.SK • 30 August 2013, 10:55 • 2 min
SNS: Na Slovensku sú si rovní a rovnejší!

BRATISLAVA - Vláda odklepla štátnu pomoc vo výške 15 miliónov eur len pre piatich investorov a to najmä vo forme daňových úľav. SNS upozorňuje, že takáto politika sa ukázala ako kontraproduktívna, pretože sa už mnohokrát ukázalo, že ak sa úľavy skončia, tzv. investori sa zbalia a odídu do krajín, kde je lacnejšia pracovná sila.

slovakia

left justify in out

Udeľovanie investičných stimulov len niektorým vybraným firmám nie je fér voči domácim podnikom. Slovenská ekonomika je jednou z najatraktívnejších pre zahraničné podnikateľské subjekty. Určite je dobré, že sa týmto spôsobom zvyšuje zamestnanosť a štartuje slovenská ekonomika. Na druhej strane tieto výhody idú na úkor domácich podnikateľských subjektov, pre ktoré je podnikateľské prostredie na Slovensku likvidačné. 

SNS žiada o opatrenia, ktoré by prioritne podporili slovenských podnikateľov, pretože terajšie podmienky firmám len zvýšili náklady, znížili flexibilitu pracovno-právnych vzťahov a pôsobia demotivačne pre rozvoj domácich firiem. Vláda si musí uvedomiť, že stimulácia slovenských podnikateľských subjektov naštartuje ekonomiku a prinesie príjmy do štátneho rozpočtu. 

SNS opätovne žiada odbúrať administratívnu náročnosť týkajúcu sa napr. zakladania spoločností, či platenia daní a odvodov, žiada opätovné zavedenie rovnej dane a prijatie opatrení na osvetu týkajúcu sa spotreby domácich výrobkov, čoho dôsledkom bude pre slovenských podnikateľov väčší objem objednávok a následne potreba prijímať nových zamestnancov. 

Andrej Danko 
predseda SNS 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona