SNS musí prejsť po Slotovom odchode obrodou

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 11:45 • 2 min
SNS musí prejsť po Slotovom odchode obrodou

BRATISLAVA - Slovenská národná strana musí prejsť podľa jej predsedu Andreja Danka obrodou a sebareflexiou. Ako povedal dnes na tlačovej besede, dnes nie sú hlavný problém Maďari, ale Brusel a odovzdávanie kompetencií Bruselu.

slovakia

left justify in out

SNS odmieta európsku integráciu, kým Slovensko bude pomáhať bláznivým krajinám ako sú Cyprus a Grécko.

Podľa Danka sa stredajšie rozhodnutie vylúčiť Jána Slotu zo strany pre nehospodárne nakladanie s majetkom strany nerodilo ľahko. Na rokovaní boli veľké emócie. Pripomenul zlú ekonomickú situáciu, v ktorej sa SNS nachádzala. „Keby som v januári neurobil opatrenia, SNS by bola v existenčnom ohrození,“ povedal. Danko tiež pripomenul, že na minuloročnom jesennom sneme SNS nezaznelo, koľko peňazí strana minula v predvolebnej kampani. Slota stranu podľa neho nechal v stave existenčného ohrozenia. „Sme na tom horšie ako nové subjekty. SNS si toto nezaslúžila,“ uviedol Danko. 

Účtovníctvo SNS je a bolo pod kontrolou ministerstva financií. Bývalý predseda Slota sa však rozhodol minúť všetky peniaze na kampaň a v tom je jeho zodpovednosť. SNS má dnes približne 3 000 členov, členské príspevky platia minimálne desať eur a tie vykrývajú chod strany. Národniari teraz rokujú s bankou o prolongácii splátok úveru, z ktorého treba ešte splatiť 600 000 eur. Všetky peniaze, ktoré bude dostávať strana zo štátneho rozpočtu, pôjdu na splácanie dlhu. Slota podľa Danka neprispel na chod strany ani eurom. 

V roku 2014 sa SNS končí prenájom straníckej centrály v Bratislave. Danko nie je zástancom jej kúpy, hľadá iné priestory, ktoré by si SNS prenajala. 

Dankovi sa zle čítajú články, kde sa logo SNS spája s kauzami. „SNS si zaslúži, aby bola zachovaná aj kvôli tradícii,“ konštatoval. Voči Slotovi nechce používať osobné invektívy. Danko chce obnoviť myšlienky a programové hodnoty SNS a chce osloviť mladých ľudí. „Verím vo veľkú politickú budúcnosť SNS. Chceme byť alternatívou pre vzbudenie národnej hrdosti,“ deklaroval. 

SNS je v budúcnosti pripravená ísť do vlády s každým, kto bude dodržiavať slovo a bude obhajovať záujmy Slovenska. Danko vidí prieniky s SDKÚ, KDH i so Smerom. Nevylučuje, že veľa prienikov v európskej politike má s liberálmi. V súčasnosti sa mu nepáči nerešpektovanie opozície pri nomináciách v kontrolných orgánoch štátu. „Strany sa musia rešpektovať. Môj cieľ je národný konsenzus,“ vyhlásil. 

SNS podľa Danka postaví vlastného kandidáta v prezidentských voľbách, ale zatiaľ ho nemá. Rovnako postaví vlastných kandidátov aj v regionálnych voľbách. „Chceme si vyskúšať našu silu,“ povedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies