SNS: Hašterenie v parlamente pre Váhostav-SK dehonestuje Slovensko

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 11:52 • 2 min
SNS: Hašterenie v parlamente pre Váhostav-SK dehonestuje Slovensko

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) vyzýva politickú elitu, poslancov z vládnej strany i opozície, aby sa spojili a riešili problémy spoločnosti.

slovakia

left justify in out

"Hašterenie a zloba, ktoré sa dejú v Národnej rade SR, dehonestujú Slovenskú republiku vo vzťahu k občanom i zahraničiu. Pre tieto šarvátky však zostávajú neriešené strategické záležitosti štátu. Túto výzvu schválilo Predsedníctvo SNS na dnešnom zasadnutí," uviedla pre TASR hovorkyňa SNS Zuzana Kohútková.

 

Aj v súvislosti s kauzou Váhostav-SK vyzýva podľa nej SNS na vecný a odborný dialóg. "Kým neschopnosť riešiť skutočné problémy sa zakrýva riešením personálnych otázok, Slovensku utekajú skutočné strategické záležitosti," vyhlásil predseda SNS Andrej Danko. "Odďaľuje sa riešenie zákona o reštrukturalizácii, nikto sa nezaoberá strategickými podnikmi, predajom akcií Slovak Telekomu a neodkupovaním akcií Slovenských elektrární do rúk štátu. Vláda napríklad doteraz nedala Enelu ponuku na odkúpenie 66 percent ich akcií," upozornil.

 

Pri riešení strategických otázok tohto typu by podľa neho malo byť Slovensko jednotné. "Budúcnosť malého Slovenska nielen v Európskej únii, vo svete súperiacich mocností, stojí a padá na jednote. Scény a hystéria, ktoré vidíme v parlamente, vedú k dezilúziám ľudí o schopnosti prijímať zákony a riadiť štát. Ľudia potrebujú viac, ako len vidieť hádky, potrebujú riešenia, pretože len pragmatické a odborné riešenia kompetentných pomôžu k riešeniu dennodenných problémov občanov, živnostníkov, malých rodinných firiem, rodín, dôchodcov," uviedol Danko.

 

Dialóg je podľa neho možný len vtedy, ak osobné ambície jednotlivcov ustúpia do úzadia. "Preto SNS vyzýva poslancov, aby sa správali dôstojne, aby nedehonestovali svoj mandát, aby nedehonestovali Národnú radu SR a najmä, aby pripravovali skutočné riešenia v prospech občanov," uzavrel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies