SNS: EÚ by mala zostať inštitúciou národov a národných štátov

NETKY.SK • 1 Máj 2014, 11:21 • 2 min
SNS: EÚ by mala zostať inštitúciou národov a národných štátov

BRATISLAVA - Európska únia (EÚ) by podľa Slovenskej národnej strany (SNS) mala zostať inštitúciou národov a národných štátov a nie stať sa superštátom po vzore USA. Uvádza sa to vo vyhlásení, ktoré agentúre SITA poskytla tlačová tajomníčka strany Zuzana Kohútková. Vyhlásenie strana vydala pri príležitosti 10. výročia vstupu Slovenska do únie.

slovakia

left justify in out

"Podľa Slovenskej národnej strany prinieslo členstvo v únii nesporné výhody v mnohých oblastiach," píše sa vo vyhlásení. "Nemôžeme však nekriticky zatvárať oči pred nedostatkami a najmä pred tým, kam EÚ smeruje." Európa podľa SNS nie je na jednotný štát predurčená ani historicky, ani etnicky, keďže v nej žije množstvo rozmanitých národov, ktoré majú a chcú si zachovať svoju identitu. Podľa vyhlásenia SNS prekáža pokračujúca centralizácia únie. "Odmietame jednotnú azylovú politiku, čo by znamenalo, že by sme museli prijať tých žiadateľov o azyl, ktorých k nám presunú zo Západu," uvádza sa vo vyhlásení. "Slovensko nemá prostriedky na to, aby živilo tisícky imigrantov, ktorí navyše ani nechceli skončiť v našej krajine." Strana tiež kritizuje zväzky osôb rovnakého pohlavia a príjmovú nerovnosť medzi členskými štátmi. Napriek tomu stále považuje úniu za projekt s dobrou myšlienkou. 

 

"Hovoríme EÚ áno, ale reformovanej, spravodlivej. Chceme byť Bruselu partnermi, nie slepo poslúchať príkazy bez možnosti ovplyvňovať vlastné veci a vlastné dianie," uzatvára vyhlásenie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies