SNS: Deficit slobody pociťujeme aj 46 rokov po vstupe Sovietov do Československa

NETKY.SK • 21 August 2014, 17:21 • 2 min
SNS: Deficit slobody pociťujeme aj 46 rokov po vstupe Sovietov do Československa

BRATISLAVA - Deficit slobody pociťujeme aj 46 rokov po vstupe Sovietov do Československa. Na margo dnešného výročia okupácie Československa v roku 1968 to podľa prvého podpredsedu Slovenskej národnej strany (SNS) Rafaela Rafaja konštatovalo predsedníctvo strany.

slovakia

left justify in out

"Pre Slovenskú národnú stranu, najstaršiu a štátotvornú stranu, je sloboda trvalou hodnotou, ktorá je dnes síce deklarovaná na každom rohu, ale ľudia pociťujú jej reálny deficit takmer vo všetkých oblastiach života, vrátane novodobého ekonomického vazalstva a otroctva vo východných štátoch EÚ," konštatovalo podľa Rafaja Predsedníctvo SNS.
     

Dodal, že predsedníctvo sa dnes okrem iného zaoberalo aj aktuálnou medzinárodnou situáciou a vyjadrilo vážne znepokojenie nad vyhrocovaním napätia medzi EÚ, NATO a Ruskom pre vnútroukrajinskú krízu. 
     

Podľa Predsedníctva SNS dnes opäť, ale sofistikovanejšie, vládne v spoločenskom aj politickom živote internacionalizmus, medzinárodné doktríny moci a ideológie multikulturalizmu. "Cítiť tlak na autocenzúru a propagovanie jedného správneho názoru, prejavuje sa potláčanie slobody a zvrchovanosti národných štátov, vládne mediálna a informačná uniformita a ekonomická aj politická nadvláda cudzích záujmov, vplyvov a kolaborácia domácich politikov," vyhlásili členovia Predsedníctva SNS.
     

"Keďže Slovensko zažilo dôsledky okupácie a stratu suverenity, vláda, politické sily a ľudia by mali podľa SNS razantne odmietnuť akúkoľvek prítomnosť akýchkoľvek cudzích vojsk na slovenskom území, ako aj ekonomické sankcie poškodzujúce vzájomne ekonomicky výhodnú spoluprácu EÚ s Ruskom," vyzývajú členovia Predsedníctva SNS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona