SNS chce, aby štát zhabal nezdokladovanú časť majetku

NETKY.SK • 28 September 2013, 12:33 • 2 min
SNS chce, aby štát zhabal nezdokladovanú časť majetku

BRATISLAVA - SNS žiada nový zákon o preukazovaní pôvodu majetku, ktorý by platil pre každého. Podľa národniarov totiž každý, kto žije v nadštandardných pomeroch, či používa luxusné auto, musí vedieť preukázať odkiaľ a ako majetok nadobudol.

slovakia

left justify in out

U ľudí, ktorí nebudú schopní zdokladovať pôvod svojich majetkov, žiada osobitné zdanenie vo výške aktuálnej výšky dane z príjmu, respektíve postih v podobe zhabania nezdokladovanej časti majetku.

"Netýka sa to len politikov a verejných funkcionárov, o ktorých v týchto dňoch rokuje parlament, ale objavujú sa aj mladí ľudia, ktorí nedokážu zdokladovať pôvod svojich peňazí, jediným ich dokladom je dobrý rodný list," vyhlásil predseda SNS Anton Danko. Národniari navrhujú podať majetkové priznania k 31. 12. 2013. 

"Pokiaľ v Slovenskej republike nebude platiť prísny zákon o preukazovaní pôvodu majetku, pokiaľ nebude podozrivý majetok tých, ktorí nebudú vedieť preukázať jeho legálny pôvod, zhabaný, naša spoločnosť sa nepohne ďalej a zaostane za vyspelými štátmi, ktoré s korupciou úspešne bojujú," uzavrel Danko.

SNS žiada vládny Smer, aby nebránil prijatiu zákona o podrobnom preukazovaní pôvodu majetku verejných funkcionárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona