SNS chce, aby sa na spoločnom trhu predávali všade rovnaké výrobky

NETKY.SK • 16 Júl 2017, 09:22 • 2 min
SNS chce, aby sa na spoločnom trhu predávali všade rovnaké výrobky

BRATISLAVA - Národniari budú naďalej tlačiť na to, aby sa na Slovensko dodávali rovnaké výrobky, ako do Nemecka či Rakúska.

slovakia

left justify in out

"Chceme, aby sa na spoločnom trhu predávali výrobky, ktoré nebudú napodobňovať originál, ale budú presne také, aké sľubuje názov výrobku," povedal šéf parlamentu a predseda SNS Andrej Danko.

 

Argumenty, že ľudia uprednostňujú rozličné regionálne chute, podľa SNS len tak neobstoja. "Náročný slovenský spotrebiteľ neočakáva umelé sladidlá a farbivá, viac éčok alebo menší podiel mäsa, ako spotrebiteľ z Rakúska či Nemecka. Požadujeme jednotné štandardy, a to aj pre iné výrobky," skonštatoval Danko.

 

Nechce, aby dvojaká kvalita potravín bola témou, ktorá vytvára politický problém. "Ak nastane, je potrebné ho riešiť. Požadujeme, aby kvalita potravín bola všade rovnaká. Samozrejmosťou je to aj jedna z úloh štátu si svoju potravinovú sebestačnosť strážiť," zhrnul Danko.

 

Veľké rozdiely v zložení potravín predávaných v EÚ potvrdil najnovšie prieskum v Česku, ktorého výsledky predstavili tento týždeň. Ukázal, že potraviny predávané v piatich európskych štátoch majú napriek podobným obalom odlišné zloženie. Z 21 skúmaných produktov boli zhodné iba tri. Napríklad, porovnávané rybie prsty mali v západných štátoch viac mäsa. Prací prášok mal zasa viac aktívnych látok.

 

Český minister poľnohospodárstva Marian Jurečka plánuje výsledky použiť ako dôkaz, ktorým chce presvedčiť európskych kolegov, že výrobcovia potravín a drogistického tovaru šetria na zákazníkoch v krajinách strednej a východnej Európy. Európski lídri totiž problém zatiaľ neriešia.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona