SNS by sa mala vrátiť k nekompromisným požiadavkám spred štyroch rokov

NETKY.SK • 29 September 2010, 07:10 • 2 min
SNS by sa mala vrátiť k nekompromisným požiadavkám spred štyroch rokov

SNS by sa mala vrátiť k nekompromisným požiadavkám spred štyroch rokov

slovakia

left justify in out

img

Slovenská národná strana (SNS) už nechce byť v tieni inej politickej strany alebo subjektu a mala by sa vrátiť k tvrdým a nekompromisným požiadavkám spred štyroch rokov, keď sa dostala do vlády. Po dnešnom rokovaní Predsedníctva SNS v Žiline to skonštatoval predseda strany Ján Slota.
„Niekoľko razy som zdôraznil aj na sneme, že bola chyba, keď nám premiér Fico odvolal ministra Jaroslava Izáka (ministra životného prostredia - pozn. TASR) a už v tom momente sme nevystúpili z koalície. Pretože počas spoločného vládnutia so Smerom nebola SNS presne taká, akú som si ja predstavoval,“ povedal Slota.
Predsedníctvo SNS v novom zložení prehodnocovalo aj kandidatúry do komunálnych volieb. „Pri tejto príležitosti sa oficiálne ukončila činnosť krajským predsedom, ktorým skončil štvorročný mandát. Z toho titulu budú aj nové splnomocnenia na kandidatúry do komunálnych volieb. Konkrétne ide o šiestich krajských predsedov, pričom vedením krajských rád sú zatiaľ poverení iní členovia SNS,“ uviedol líder národniarov.
Doplnil, že predsedníctvo muselo zmeniť rozhodnutie okresnej konferencie SNS v Čadci, pretože jednoznačne akceptovalo sťažnosť z okresu Čadca. „Okresná konferencia podporila nominanta HZDS a nie dlhoročného člena a podpredsedu Okresnej rady SNS Pavla Holeštiaka. Predsedníctvo SNS jednoznačne dalo v meste Čadca na funkciu primátora priestor svojmu dlhoročnému členovi Pavlovi Holeštiakovi,“ dodal Slota.
Na margo názorovej platformy bývalej prvej podpredsedníčky SNS Anny Belousovovej Slota uviedol: „Neviem prečo sa až takým spôsobom médiá zaujímajú o nejakú platformu. Nás to vôbec nezaujíma, ich platforma a nedávame tomu absolútne nejakú váhu,“ uzatvoril Slota.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona