SNS bude mať nového predsedu, Danko už kandidovať nebude

NETKY.SK • 30 Apríl 2020, 13:14 • 2 min
SNS bude mať nového predsedu, Danko už kandidovať nebude

BRATISLAVA - Andrej Danko oznámil predsedníctvu mimoparlamentnej SNS, že na sneme 12. septembra nebude kandidovať za predsedu strany. Zároveň požiada o pozastavenie členstva.

slovakia

left justify in out

Vyjadrenie

Rozhodnutie o prerušení politickej činnosti súvisí s jeho zdravím a tiež ďalším profesionálnym pôsobením. "Uvedomujem si, že nemôžem politiku siliť. Ľudia nám dali vysvedčenie a my ho musíme prijať. O prerušenie požiadam na sneme," vyjadril sa súčasný predseda Slovenskej národnej strany (SNS).

 

img

 

Podpredsedovia nemajú záujem 

"O možnom predsedovi sa rokuje," odpovedal Danko pre TASR na otázku, kto by mohol byť nový predseda SNS. Strana si ho má voliť na sneme 12. septembra. Podpredsedovia Eva Smolíková, Jaroslav Paška a Anton Hrnko neuvažujú, že by sa o tento post uchádzali.

 

img

 

Postup, ak sa strana nezhodne 

Pripomenul, že snemom končí celé vedenie strany. Pokiaľ nebude dohoda na mene nového predsedu, je v hre možnosť, že bude opätovne zvolený prvý podpredseda SNS a ten ako štatutár pripraví ďalší snem, kde budú delegáti voliť nového šéfa strany. Prvý podpredseda by takto mal fungovať šesť mesiacov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies