SNS avizuje, že predloží zníženie DPH na ubytovacie služby na 10 percent

NETKY.SK • 28 Júl 2018, 11:18 • 2 min
SNS avizuje, že predloží zníženie DPH na ubytovacie služby na 10 percent

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) chce pomôcť rozvoju cestovného ruchu na Slovensku znížením DPH na ubytovacie služby k 1. januáru 2019.

slovakia

left justify in out

Ako sa uvádza v tlačovej správe národniarov, ktorú agentúre SITA poskytla riaditeľka kancelárie predsedu SNS Andreja Danka Zuzana Škopcová, pôjde o systémový návrh na rozvoj regiónov v prospech sociálno-trhového hospodárstva. „Tri percentá HDP v podobe cestovného ruchu v našom štáte sú veľmi málo. Autá sa u nás nebudú vyrábať donekonečna, preto navrhujeme zníženie DPH na 10 percent na ubytovanie ako jeden z prvých krokov,“ cituje tlačová správa predsedu SNS Andreja Danka.

Slovensko podľa národniarov v súčasnosti patrí do úplnej menšiny štátov Európskej únie, ktoré vôbec takúto možnosť nevyužívajú. Takmer všetky štáty v EÚ už podobné nástroje podpory domáceho cestovného ruchu majú a profitujú z nich. „Podporí sa tak rozvoj v mikroregiónoch, zvýši sa zamestnanosť, bude to opäť systémová a cielená podpora domáceho cestovného ruchu aj kúpeľníctva, rovnako sa zvýši prínos pre územné samosprávy,“ argumentuje šéf SNS s tým, že Slovensko by sa tak prezentovalo ako krajina, kde sa oplatí dovolenkovať. Má očarujúcu prírodu, liečivé pramene a ďalšie lákadlá pre turistov.

Predseda národniarov na závere dodáva, že „medzi výrazné ekonomické výhody, ktoré sa SNS už podarilo presadiť, patria zrušené daňové licencie, zrýchlené odpisovanie investícií v kúpeľníctve na šesť rokov a vyššie paušálne výdavky pre živnostníkov“. SNS taktiež pripravuje analýzu, „ako v blízkej budúcnosti znížiť daň z príjmu na optimálnych 15 percent“. Andrej Danko verí, že presvedčia koaličných partnerov o tom, „že nižšie dane sú jediná cesta pre ekonomiku Slovenska“.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies